Pressbild

Metalband petas för SD-koppling

Publicerad 28 januari 2012 kl 01.06

Inrikes.Det gotländska metalbandet Avenir petas från musikarrangemanget Rockskallen i Visby. Orsaken är att tidningen Gotlands Allehanda, som är huvudarrangör, fattat misstankar om att en av bandmedlemmarna sympatiserar med Sverigedemokraterna.

Gilla artikeln på Facebook

Rickard Möller som är sångare i Avenir påstås ha någon form av koppling till Sverigedemokraterna, vilket enligt Gotlands Allehanda räcker för att man ska bli stämplad som rasist.

”Med tanke på Richards politiska engagemang så kan ni inte få spela på Rockskallen. Varken tidningen eller Roxy kan stå bakom Sverigedemokraterna. Sorry", skriver tidningen ett Facebook-meddelande till bandet.

Det är svårt att hitta några uppgifter på nätet som tyder på att Rickard Möller skulle ha agerat politiskt i samband med spelningar eller överhuvudtaget. Men de flesta tidningar har ett samarbete med underrättelsetjänsten EXPO, som för ett register över sverigedemokrater, konservativa, libertarianer, konspirationsteoriker och andra mer högerradikala grupper och invandringskritiker. Nu misstänker många att det är från Expos åsiktsregister som tidningen fått sina uppgifter.

Till Aftonbladet säger Ulrica Fransson Ingelmark, redaktionschef Gotlands Allehanda, att beslutet är grundat på att en av tidningens så kallade samarbetspartners - oklart vilken - har registrerat en aktivitet på Facebook som påstås visa att Rickard Möller har blivit invald i Sverigedemokraternas styrelse på Gotland. Huruvida denna samarbetspartner utgörs av den statsfinansierade underrättelse­tjänsten Expo eller någon annan organisation är oklart.

Varken Richard Möller eller Sverigedemokraternas kansli vill bekräfta uppgifterna för Aftonbladet. På Richard Möllers Facebook-sida nämns inte Sverigedemokraterna över huvud taget.


Polen, Kroatien och Slovakien har de tryggaste medborgarna. Mångkulturella länder som Sverige och Frankrike mycket farligare, enligt EU:s officiella statistik.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.