Minst 15 gripna i stor polisinsats i Göteborg

Publicerad 14 maj 2024 kl 15.36

Inrikes. Polisen inledde tidigt på tisdagsmorgonen en samordnad insats mot grov organiserad brottslighet i Göteborgsområdet. Minst 15 personer har gripits.

Dela artikeln

Under morgonen och förmiddagen har flera personer frihetsberövats. Ett tiotal har hämtats till förhör medan ytterligare personer har gripits misstänkta för brott.

Hundratals poliser arbetade initialt med insatsen som riktar sig mot grov organiserad brottslighet. Vapen, narkotika och kontanter har beslagtagits.

– Det är den största samordnade insatsen i modern tid, säger biträdande regionpolischef Robert Karlsson till Expressen.

I insatsen deltar ingripandepoliser, spanare och utredare men också specialenheter som insatsstyrkan, IT-forensiker, kriminaltekniker, nationella bombskyddet och polishundar.

Bakgrunden är en utredning av grova narkotikabrott. Misstankarna gäller även grova våldsbrott. Men insatsen är pågående och brottsrubriceringarna kan komma att justeras beroende av vad som framkommer vid husrannsakningar och förhör.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Coronavaccin

Läkare och makthavare hängdes 1948. Här är okända dokumentet som klassar tvångs­vaccinering som brott mot mänskligheten – än idag.0 Plus

Portabel "skyddskupol" skyddar styrkorna på marken. Samtidigt storsatsar Sverige på föråldrade amerikanska Patriot-system.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Lämnar SD efter Expressens bluffdrev

Tog skämt ur sitt sammanhang. Nu lovar Alexander Edbom att stämma vänstertidningen.0 

Ekonominyheter

Klart: Personer födda 1957 kompenseras

Så mycket får du – om du är född rätt år.. Årskullen har missgynnats av skattelagstiftningen och höjda åldersgränser.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.