Othman Asalya uppgav att han därför inte kunde delta vid rättegången – som därför ställdes in tre gånger – för att han "hade diskbråck". Samtidigt flög han på långa utlandsresor med sin familj.

Misstänkt dubbelmördare på fri fot efter cirkusartad rättsprocess

Publicerad 21 mars 2024 kl 12.52

Efterlyst. Othman Asalya, 35, har häktats i sin utevaro misstänkt för dubbelmord i Nässjö. Han var vid tillfället och är ännu på fri fot – trots att kunnat sitta bakom lås och bom för tidigare brott. Othman är bror till Mahmoud Asalya, som nyss dömdes för mordet på 43-åriga Joullnar.

Dela artikeln

© Privat

Brodern Mahmoud Asalya mördade Joullnar Gorgis och grävde ner hennes lik.

Den 29 februari mördades två män i Nässjö, varefter lägenheten sattes i brand.

Palestiniern Othman Asalya har häktats i sin frånvaro för dådet.

Men enligt P4 Jönköping hade den häktade 35-åringen redan kunnat vara inspärrad och dubbelmordet förhindrats. Redan för ett år sedan skulle han nämligen ha ställts inför rätta för ett brutalt rånförsök mot en kvinna i Jönköping. Kvinnan uppgav i förhör att rånaren trängde sig in hennes lägenhet, höll en kniv mot hennes hals och tejpade för hennes ansikte. Hon berättar att hon trodde att hon skulle dö. En granne stoppade dock rånet genom att ringa på dörren.

Rättegången i rånärendet har ställts in inte mindre än tre gånger – eftersom Othman Asalya uppgav att han led av diskbråck och att han därför inte kunde delta. Trots det har han gjort långa flygresor och rest utomlands med sin familj, enligt P4 Jönköping.

– Det skulle sannolikt om han fällts lett till att han fått ett långt fängelsestraff, säger Brottsofferjourens ordförande Sven-Erik Alhem till kanalen.

Othman Asalya är bror till Mahmoud Asalya, 22, som mördade Joullnar Gorgis – en 43-årig kvinna som försvann från sitt hem i Göteborg i februari förra året. Joullnar blev bunden och strypt. Liket hittades en månad senare nedgrävt i Taberg söder om Jönköping. I februari dömdes Mahmoud Asalya till 18 års fängelse och utvisning för mord och grovt gravfridsbrott.

Släkten Asalya beskrivs i polisens förundersökning om mordet på Joullnar som ökänd, kriminell och farlig i Palestina, där de kallas "bergsmän" och uppges ha varit kända för att användas av Hamas för att skada civila.


Nyheter från förstasidan

Kristersson gav lugnande besked till kriminella som hunnit bli medborgare

Löftet: Kommer inte att utvisas. Statsministern betonade att hotet om utvisning inte gäller kriminella som fått svenska pass.0 

Ekonominyheter

Google börjar ta betalt för Chrome

Kostar 6 dollar i månaden.. Men du blir fortfarande spårad – även i betalversionen.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.