Läger-våldtäkten
Obs! Personerna på bilden har inte med det aktuella lägret att göra. Bilden är ett montage.

Mohammed våldtog på kristet läger – men personalen vägrade ingripa

Publicerad 14 november 2016 kl 14.52

Inrikes. Flyktingbarnet Mohammed döms nu till 6 månaders ungdomsvård för att ha våldtagit två olika flickor, varav en endast var 13 år. En av våldtäkterna ägde rum på ett kristet läger som anordnades av Frälsningsarmén. Men när flickan berättade för de vuxna om vad som hänt vägrade de att ingripa.
– Vi är ledsna, men vi vill helst inte skicka hem Mohammed, förklarade de vuxna för den våldtagna flickan, enligt domen.

Gilla artikeln på Facebook

Mohammed, som kommer från Irak och uppger sig vara 17 år, var en av deltagarna på Frälsningsarméns läger på en gård i närheten av Vingåker i augusti förra året.

Natten till den 22 augusti bestämde han sig för att, hånflinande, våldta en av de kristna flickorna.

Flickan berättade att det började med att Mohammed frågade om hon var oskuld.

– Bra, då vet jag vem jag ska satsa på, blev flyktingbarnets svar.

Senare under kvällen när de var utomhus förklarade Mohammed för flickan att hon hade "en snygg röv" och tryckte upp henne mot en vägg och kysste henne med tvång medan han tog ett hårt grepp mellan hennes ben. Hon lyckades putta bort honom och fick ett flin som svar.

Sedan satte sig flickan i en soffa i samlingsrummet. Mohammed kom efter och satte sig bredvid henne. Han blev mer och mer närgången och utsatte henne till slut för en våldtäkt.

– Nej, jag vill inte! skrek flickan förgäves och frågade om mannen tänkte våldta henne.

– Ja, om jag måste! dundrade Mohammed och skred sedan till verket.

Dagen efter fortsatte Mohammed att sexuellt trakassera och förfölja flickan. Hon gick till slut till en av de vuxna på lägret, en kvinna, som bedyrade att hon skulle prata med våldtäktsmannen.

"Sent på dagen sökte några andra vuxna upp [flickan] och ville veta vad som hade hänt. De sade sedan att de var ledsna, men att de helst inte ville skicka hem Mohammed", står det i domen.

Flickan valde då att skicka ett sms till sin mor och berättade vad som hade hänt. Så småningom kom hon till sjukhus.

I inledande förhör förnekade Mohammed helt att han hade haft sex med flickan, som efter våldtäkten har mått mycket dåligt och diagnosticerats med posttraumatisk stressyndrom. När han konfronterades med dna-bevis påstod han att det skedde frivilligt, något som Västmanlands tingsrätt dock kunde avfärda.

Mohammed döms också för att ha våldtagit en annan, 13-årig, flicka i Västerås den 5 juni förra året.

För de två våldtäkterna döms Mohammed till sluten ungdomsvård i sex månader.

Fria Tider har sökt Frälsningsarmén för en kommentar.


Video: Skulle återförenas med sin mor efter sju år. Då angrep 15-åringen henne med sparkar – för att försvara pappans "heder".0 Plus

Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.