Mordet i Skärholmen
Tobias Hübinette och Richard Jomshof. Den senare kräver efter mordet att regeringen på allvar börjar strypa invandringen och "skicka hem större grupper av människor".

Mordet i Skärholmen "SD:s egen riksdagshusbrand"

Publicerad 11 april 2024 kl 16.56

Inrikes. Mordet på 39-årige Mikael i Skärholmen har fått flera SD-toppar att reagera kraftigt. Expo-grundaren Tobias Hübinette beskriver nu händelsen som Sverigedemokraternas "rikdagshusbrand".

Dela artikeln

Tobias Hübinette, som är vänsterextrem rasforskare vid Karlstads universitet, kommenterar Jimmie Åkessons reaktion på dådet på X:

"Igår fick SD äntligen sin egen 'rikdagshusbrand' och det säger jag inte för att förringa den person som sköts ihjäl utan det handlar om att SD:s 'totaler Krieg'-retorik med vidhängande politik nu kommer att råda fullt ut framgent och åtminstone fram tills mandatperiodens slut", skriver Hübinette.

Riksdagshusbranden syftar på branden i riksdagshuset i Berlin den 27 februari 1933, som anses ha spelat en avgörande roll i det nazistiska maktövertagandet i Tyskland.

Jimmie Åkesson har kommenterat onsdagskvällens dåd i Skärholmen – där en 39-årig pappa blev ihjälskjuten vid en gångtunnel inför sin 12-årige son – med att kräva "fullt krig" mot samtliga gängkriminella.

Hans partikollega, justitieutskottets ordförande Richard Jomshof, går längre och fokuserar på invandringens roll när han kommenterar dådet. Han konstaterar att det rör sig om ett "importerat problem".

"Det är en direkt följd av en medveten politik, där samtliga tidigare regeringar bär ett tungt ansvar. Det går att koppla direkt till mångkulturalism och massinvandring."

För att lösa problemet "krävs det att vi på allvar tar tag i grundproblematiken", konstaterar Richard Jomshof, som kritiserar regeringen för att missa målet.

"Det innebär att massinvandringen måste upphöra. Detta samtidigt som vi på allvar börjar utvisa alla de människor som inte kan, ska eller vill vara en del av vårt samhälle. Det finns inga genvägar."

Jomshof fortsätter:

"Det samarbete Sverigedemokraterna har med regeringen innebär att vi kommer att ta några viktiga steg på vägen rätt riktning. Men när det gäller förståelsen för grundproblematiken, det vill säga vikten av att på allvar stoppa massinvandringen och på allvar börja med att skicka hem större grupper av människor, har regeringen mycket mer att lära."


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Coronavaccin

Läkare och makthavare hängdes 1948. Här är okända dokumentet som klassar tvångs­vaccinering som brott mot mänskligheten – än idag.0 Plus

Portabel "skyddskupol" skyddar styrkorna på marken. Samtidigt storsatsar Sverige på föråldrade amerikanska Patriot-system.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Lämnar SD efter Expressens bluffdrev

Tog skämt ur sitt sammanhang. Nu lovar Alexander Edbom att stämma vänstertidningen.0 

Ekonominyheter

Klart: Personer födda 1957 kompenseras

Så mycket får du – om du är född rätt år.. Årskullen har missgynnats av skattelagstiftningen och höjda åldersgränser.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.