Angela Aylward (MP).

MP-politiker: Barn drabbas av gängvåldet när Miljöpartiet kräver mer invandring enligt barnkonventionen

Publicerad 30 juni 2020 kl 13.43

Politik. Miljöpartiet blundar för att svenskar rånas och att barn utsätts för brott av invandrargäng. Partiet måste tänka om när det gäller asylpolitiken, konstaterar den lokala MP-politikern Angela Aylward i Göteborg i en debattartikel i Göteborgs-Posten.
– Jag vill få miljöpartister att se fler sidor av den här problematiken, säger hon till Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

Angela Aylward är 40 år, bosatt i en förort på Hisingen och fortroendevald lokalpolitiker för Miljöpartiet i Göteborg. I en debattartikel med rubriken "Huvudlöst av Miljöpartiet att fortsätta förespråka massiv invandring" som publicerades i Göteborgs-Posten igår tar hon bladet från munnen och tar upp frågor som är känsliga att tala om i det egna partiet.

"I verkligheten där jag bor, på Hisingen, så är etniskt svenska barn i dag 'targets' helt enkelt för att de ser svenska ut. Dessutom pågår gängkrig där folkgrupper slåss mot andra folkgrupper, skjuter varandra till döds och rekryterar unga utifrån etnicitet", skriver Aylward.

"Ser du där emot svensk ut är sannolikheten låg att du är gängmedlem och då är du istället en person som man utan större risk för hämnd kan råna eller utpressa", fortsätter hon.

Såhär, dagen efter publiceringen, konstaterar den lokala MP-politikern att hon inte verkar vara ensam i partiet om att kritisera partiets svartvita hållning i invandringsfrågan.

– Det har kommit lite blandade reaktioner till mig inom partiet, säger hon till Fria Tider.

Hon vill däremot inte gå närmare in på hur många som reagerat på hennes debattartikel, eller vad de sagt till henne.

– Det är inte bara partimedlemmar som har hört av sig, påpekar Angela.

"Vill skaka om"
I debattartikeln skriver Angela Aylward om att "vi befinner oss i ett läge där riksdagens samtliga partier misslyckats med att balansera de olika mänskliga rättigheterna med varandra". Hon tar bland annat upp fallet där en kvinnlig anställd på ett HVB-hem knivskars till döds 2016 och ifrågasätter att en så kallat generös invandringspolitik verkligen är så generös.

– Nu har jag valt att inte kommentera vad som ska vara generöst och inte generöst. Avsikten har framförallt varit att belysa problemen som jag upplever att Miljöpartiet till viss del blundar för, säger hon.

– Jag vill se om Miljöpartiet kan ta sig ur den låsta position man hamnat i genom att väcka den här diskussionen offentligt. Om jag sedan kommer lyckas med det, det vet inte jag.

Angela Aylward är noga med att påpeka att hon inte är någon expert och att hon inte har några färdiga svar på diskussionen om volymmål eller hur många invandrare Sverige ska ta emot. För henne handlar det istället om att få igång en debatt i partiet om en viktig fråga.

– Jag vill skaka om och få miljöpartister att se fler sidor av den här problematiken som jag upplever att man idag bortser ifrån, säger Angela Aylward.


Nyheter från förstasidan

Polisen Matt, 54, mördad av misstänkt islamist i London

Sköts ihjäl månader från pensionen. Rutiningripande mot kriminell invandrare resulterade i blodbad.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.