DYRT: Nacka kommun har pumpat in en halv miljard skattekronor i bostadsmarknaden genom sitt program för lägenheter åt invandrare.

Nacka köper bostäder i Saltsjöbaden för 14 miljoner åt EN invandrare med tre fruar

  • Nacka kommun har köpt tre bostadsrätter åt en 57-årig man med tre fruar och 16 barn
  • Totalt har kommunen spenderat en halv MILJARD kronor på att köpa bostadsrätter åt invandrare
  • "Helt uppåt väggarna" när kommunens svenska ungdomar inte kan flytta hemifrån, enligt SD Nacka
Publicerad 17 september 2017 kl 07.18

Inrikes. Nacka kommun har köpt tre bostadsrätter i Saltsjöbaden utanför Stockholm för totalt 13.950.000 kronor åt en invandrare med tre fruar, avslöjar SD Nacka på sin Facebook-sida.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under strikt sekretess som socialtjänsten i Nacka kommun förvärvade tre bostadsrätts­lägenheter i Saltsjöbaden åt en familj som består av en man med tre fruar och 16 barn.

SD Nacka har sammanställt information från folkbokföringen och protokoll från kommunfullmäktige och kommit fram till att uppgifterna, som inledningsvis utgjordes av rykten, stämmer.

Totalt har kommunen köpt tre bostäder i området Ljuskärrsberget för 5,5, 3,3 och 5,2 miljoner kronor åt den 57 årige invandraren. De tre fruarna är 40, 40 och 43 år gamla, enligt SD Nackas pressutskick.

Hittills har Nacka kommun köpt bostäder för en kvarts miljard kronor till nyanlända i Nacka, som går under namnet ”Bostadsförsörjning för sociala behov”. Ursprungligen ville man spendera 100 miljoner skattekronor men priserna har därefter skenat iväg rejält.

SD Nacka är starkt kritiska till majoritetens agerande och har röstat nej till samtliga budgeteringar åt bostadsrätter för invandrare. På sin Facebook-sida lyfter partiet också fram de stora skillnader som gäller i förmåner mellan svenskar och invandrare.

"Som vanlig svenskt par med barn har man enligt lag försörjningsplikt gentemot varandra (ÄktB 6kap 1§), bor man inte ihop har den ena underhållsskyldighet (ÄktB 6kap 6§). Som migrant till Sverige har man rätt till en av skattebetalarna betald bostad, dagersättning, etableringsersättning (med ekonomiskt bistånd som täcker upp om omkostnaderna är för stora) samt tillgång till hela vårt välfärdssystem", påpekar partiet i inlägg på den sociala nätverkssajten och sammanfattar:

"SD Nacka tycker det är helt uppåt väggarna att Nackabornas skattepengar går till att finansiera bostäder åt utlänningar när svenska familjer hoppar runt i andrahandsbostäder, ungdomar inte kan flytta hemifrån och äldre får leta bostad på blocket".


"Mest osmakliga jag sett." Medelålders kvinnor i tårdrypande dokumentär om vuxna afghanska "barnen".0 Plus

Nyheter från förstasidan

Regeringen vägrade hjälpa dödssjuka Eva – nu betalar Cypern ambulansflyget till Sverige

Regeringen hade fullt upp med annat. Prioriterade att flyga hit kriminella afghaner från Afghanistan – lämnade svenska Eva att dö utomlands.0 

Ekonominyheter

Machetegäng rånar mäklare på Rolexklockor

Nya fallet efter visning i Västerås.. Tidigare blev en mäklare av med en klocka värd 100.000.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.