Uteslutningsärendet mot Boris Palmer inleddes nästan omedelbart efter hans kommentar publicerats.

"Neger"-skandal skakar tyska miljöpartiet

Publicerad 9 maj 2021 kl 18.39

Utrikes. Partiledningen i det tyska miljöpartiet De gröna vill utesluta den bångstyrige partitoppen och borgmästaren Boris Palmer, som nu blivit påkommen med att använda sig av ordet "neger". Det rapporterar Junge Freiheit.

Gilla artikeln på Facebook

Det började med att Jens Lehmann, tidigare målvakt i det tyska fotbollslandslaget, i veckan fick sparken från fotbollsklubben Hertha i Berlin. Lehmann blev även av med sitt jobb som sportkommentator på tv-kanalen Sky.

Bakgrunden var att Jens Lehmann hade kallat sin afrikanske kommentatorskollega Dennis Aogo för "Quotenschwarzer" – vilket betyder inkvoterad färgad person.

En av dem som reagerade på rasistanklagelserna och drevet mot Lehmann var Boris Palmer, överborgmästare för De gröna i Tübingen.

Palmer, som tidigare gått emot partiledningen och föreslagit en med restriktiv invandringspolitik, kommenterade cirkusen kring Lehmann och Aago på Facebook.

”Är världen en bättre plats nu? Ett privat meddelande och en tanklös formulering, och så försvinner två idrottare från rutan", skrev han på fredagskvällen.

I den fortsatta diskussionen svarar Boris Palmer på ett påstående på följande vis:

"Aogo är en ännu värre rasist. Han har erbjudit kvinnor sin negersnopp."

Utspelet har fått fått en rad partitoppar, inklusive partiledaren Annalena Baerbock, att kräva att Boris Palmer utesluts ur De gröna.

På lördagen, mindre än ett dygn efter att kommentaren skrivits, höll De gröna ett partimöte där delegaterna med stor majoritet röstade för att ett uteslutningsärende ska inledas mot Boris Palmer, rapporterar Bild.


Invandrarvåldtäkter ska skapa "mångfärgad framtid", hoppas läkare. Uppmanar "svarta, judar, handikappade och frimurare" att "kasta sig över högerfittorna".0 Plus

Forskarna: Så stor är egentligen intelligensklyftan. Närmare 10.000 deltagare detaljstuderades och fick både gener och IQ testade.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Tredubblat förtroende för Vänsterpartiet

Nooshi Dadgostar har lika stort förtroende som Löfven. Inom Vänsterpartiet stöder 80 procent fällningen av regeringen.0 

Ekonominyheter

"Säkra" indikatorn avslöjar dramatisk utveckling för bitcoin

Prognosen: Kursen "smäller" innan helgen.. En av de mest tillförlitliga indikatorerna ger fullt utslag.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.