Niklas Orrenius lämnar Sydsvenskan

Publicerad 21 februari 2012 kl 03.02

Inrikes.Efter fjorton år på Sydsvenskan byter Niklas Orrenius jobb. Men han blir kvar inom Bonnierkoncernen, och börjar nu en ny tjänst på Expressen.

Gilla artikeln på Facebook

Niklas Orrenius har sedan 1997 varit politisk reporter på Sydsvenskan och gjort sig känd för sina ofta träffsäkra politiska krönikor. Han har även uppmärksammats för sin mångåriga rapportering om Sverigedemokraterna.

– Expressen erbjuder en skräddarsydd tjänst för mig, där de vill att jag ska fortsätta göra samma sorts berättande reportage som jag redan idag gör på Sydsvenskan. Det blir fler resor, både in- och utrikes. Och det blir nog mer ”på uppstuds”, att något händer någonstans och så får jag sticka dit direkt och skriva, säger han till Sydsvenskan.

Niklas Orrenius har med medgett att hans artiklar om Sverigedemokraterna under 2000-talets första år var vinklade och präglades av hans egna åsikter, men sedan dess anser många att han blivit den mest objektiva journalisten i Sverige när det kommer till att bevaka partiet. På Expressen däremot är kampanjjournalistik mot Sverigedemokraterna och annan nationalism fortfarande vanlig, och så sent som 2006 gick tidningen ihop med den AFA-närstående vänsterextrema tidskriften Expo och gav ut en särskild kampskrift "mot rasism".


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Ekonominyheter

Svenska flyg mest försenade i Norden

Förseningar vanliga på Arlanda.. Flygplatsen får underbetyg i internationell jämförelse.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0