Sauk: "Dags att överge den globalistiska idén"

Publicerad 30 mars 2020 kl 17.11

Inrikes. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har sysslat mer med vänsterpolitiska frågor än att verkligen skydda svenska folket. Den slutsatsen drar Stefan Sauk, efter att han undersökt vad myndigheten fokuserat på.
– Nu står vi där, med brallorna nere och arslet i brödrosten, säger han på Facebook.

Dela artikeln

Skådespelaren Stefan Sauk har tidigare reagerat häftigt på olika samhällshändelser i Sverige och ifrågasatt vad som hänt med alla skattepengar. På grund av coronasmittan är hans bransch nu tillfälligt "totalt stendöd", säger han i en ny film på Facebook.

Men framför allt är han bekymrad över vart alla skattepengar tagit vägen, och vad MSB sysslat med de senaste åren.

Han påpekar att det finns mycket att lära av det som nu sker i samband med coronaviruset. Bland annat måste Sverige lära sig att vara förberett på att allvarliga saker faktiskt kan hända.

– Vi kanske måste överge den globalistiska idén, att vi kan skicka en laxjävel från Norge till Vietnam för att få den rensad, och sedan skicka tillbaka den. Det är fullständigt vansinne, säger han i filmen.

Enligt Sauk är det också helt absurt att ett land inte har egna beredskapslager. Någon kan ju klippa den globala leveranslinan.

– Beredskap måste få kosta. Och på tal om det. Vår socialminister Lena Hallengren gick nyligen ut och sade att om vi medborgare har något som vi tror att MSB kan ha behov av, så får vi gärna höra av oss till myndigheten... Vänta nu, vänta nu, är det inte tvärtom, det hörs ju på namnet att det är "Myndigheten för samhällsskydd och beredskap" som ska värna om oss medborgare. Men nu ska vi plötsligt hjälpa dem?

– Det är klart som fan vi kommer hjälpa, men det är inte poängen, fortsätter han. Vi har betalat en jävla massa stålar i skatt, för den här myndigheten och alla andra myndigheter.

För att förstå vilka frågor som MSB med sysslat med i sin verksamhet gick Stefan Sauk in och sökte på myndighetens hemsida.

På "jämställdhet och jämlikhet" fick han 5.165 träffar (men söker man på de enskilda orden blir resultatet betydligt lägre, 87 på jämställdhet och 6 på jämlikhet, vår anm). På "virus" fick han 51 träffar. På "pandemi" fick han 37 träffar. På "virusskydd" fick han fyra träffar. "Beredskapslager" gav 23 träffar.

Där tror han att en del av svaret döljer sig. Men det gäller inte bara den myndigheten, påpekar han, utan väldigt mycket av Sverige, även om han inte har något emot verklig jämställdhet.

– Vad har Myndigheten för samhällsskydd och beredskap sysslat med? Uppenbarligen inte det som den skulle ha sysslat med. Och detta gäller samtliga myndigheter. De har sysslat med mycket märkliga saker, och nu står vi där, med brallorna nere och arslet i brödrosten.


Vill att ägaren ger sig till känna. "Innehåller ingen dold James Bond-teknologi vad jag kan se".0 Plus

Shoppar 70 tums-TV. Nu växer frågorna om Malmös hantering av socialbidrag.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Fler svenskar har kontantreserv efter krigsstarten

Nu har varannan kontanter hemma i beredskapssyfte.. "De senaste årens omvärldshändelser har ökat svenskarnas medvetenhet."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Efter händelsen vid grundskolan. Polisens bild från gripandet väcker förfäran.0 Plus

Vetenskap

Genombrott för nästa generations digitala skärmar. "Nu har vi visat att det går att göra."0 

Forskare talade ut om IQ-skillnader – sparkas från Cambridge. Nathan Cofnas får gå – efter att ha sagt som det var.0 

Kultur

Älvsjömässan kan ersättas av klassisk stadsdel helt i trä. Ska ha plats för 15.000 invånare, enligt förslaget.0