Tysklands förbundskansler Olaf Scholz.

Noll procent av tyskarna mycket nöjda med regeringen

Publicerad 9 juli 2024 kl 15.52

Utrikes. Över 81 procent av de tyska väljarna uttrycker missnöje med den vänsterliberala regeringen i landet, visar en ny mätning. Och de helt nöjda väljarna – ja, de existerar helt enkelt inte.

Dela artikeln

Enligt undersökningen från ARD-DeutschlandTREND, som genomfördes den 1-3 juli, uppgav noll (0) procent av tyskarna att de var "helt nöjda" med regeringens arbete.

Endast 19 procent sade sig vara ganska nöjda.

Totalt uppger 81 procent att de är missnöjda med den politik som den vänsterliberala regeringen för, och 38 procent uppger att de "inte alls" är nöjda.

Hälften av de tillfrågade socialdemokratiska och miljöpartistiska väljarna medger nu att de inte är tillfredsställda med regeringen. Bland liberala FDP:s väljare är det vara 17 procent som i viss mån godkänner regeringens arbete, trots att partiet sitter i regeringen.

Förbundskansler Scholz har tillskrivit sitt partis dåliga resultat i EU-parlamentsvalet att väljarna är oeniga med politikernas militära stöd till Ukraina och sanktioner mot Ryssland, men hävdar att det "inte finns något alternativ" till denna politik.


Beskrivs som "unikt" av försvaret. Se videon från dramatiska övningen på Östersjön.0 Plus

Estoniakatastrofen

"Inte sant, dumheter." Svenska tidningen stämplas som fake news-källa.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Högerkvinnan till Ursula van der Leyen: "Du hör hemma i fängelse"

Polska ledamoten stal showen. "Du är ansvarig för varje våldtäkt, varje överfall, varje tragedi som orsakas av inflödet av illegala invandrare."0 

Ekonominyheter

Ny kartläggning: Här får du mest sommarstuga för pengarna

Hela listan.. Billigaste platserna – och tipsen för att förverkliga stugdrömmen.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.