Norbert har tre käkfrakturer efter den brutala misshandeln i måndags.

Norbert, 39, brutalt misshandlad av invandrare på McDonalds – fick käken avslagen på tre ställen

Publicerad 3 juni 2020 kl 13.19

Inrikes. 39-årige Norbert Hansson i Karlskrona blev i måndags brutalt misshandlad av ett gäng invandrare när han besökte McDonald's tillsammans med kollega. Det uppmärksammar Sverigedemokraterna i ett inlägg på Facebook, och händelsen bekräftas av polisen i Blekinge.
– Han har blivit misshandlad av ett flertal personer med slag och sparkar, berättar polisens presstalesman för Fria Tider.

Gilla artikeln på Facebook

© Polisen

Robert Loeffel.

Det är mellan tio och elva i måndagskväll som Norbert och en kollega till honom besöker McDonald's vid köpcentrumet i Vedeby i Karlskrona. Kollegorna har nyligen slutat jobbet för dagen och de sitter utomhus och äter när ett invandrargäng dyker upp. Gänget ger sig av oklar anledning på Norbert och misshandlar honom brutalt.

Norbert får efter misshandeln skjuts till sjukhuset. Robert Loeffel är presstalesman på polisen i Blekinge:

– Vi fick larmet mellan 23:30 och 23:45 ungefär. Vi kallades alltså inte dit. Vi åkte till akutmottagningen i Karlskrona för en person hade kommit in där som var misshandlad, berättar han för Fria Tider.

– Går ambulansen ut så kallas vi till platsen, men han hade tagit sig dit för egen maskin av vad jag kan se.

Den utlarmade polispatrullen tar upp anmälan på akutmottagningen.

– Han har blivit misshandlad av ett flertal personer med slag och sparkar, förklarar Loeffel.

– Det är en grov misshandel.

Enligt polisen vet inte Norbert vilka det är som misshandlat honom. Ingen har ännu gripits för den grova misshandeln och det saknas misstänkta i ärendet.

I övrigt är polisen förtegen och vill inte lämna ut för mycket uppgifter om fallet. Det är också oklart om det finns något motiv till misshandeln.

Tre käkfrakturer
Ulf Johansson, en av Norbert Hanssons arbetskollegor, vet emellertid mer om den grova misshandeln. Han berättar för Fria Tider att Norbert nu vårdas på Universitetssjukhuset i Lund för sina skador.

– Han är sjukskriven nu. Han är i Lund på käkkirurgen, förklarar Ulf.

Ulf var den som körde Norbert till akutmottagningen i Karlskrona i måndagskväll, men han var inte själv med och åt på McDonald's.

– Det var för honom helt okända personer av invandrarbakgrund, berättar Ulf Johansson om förövarna, men har inte några fler detaljer om dem än så.

– När jag träffade honom var det direkt till akuten. De intervjuade honom där också, men de skiter ju i om de är syrianer, afghaner eller kommer från Korpilombolo, fortsätter Ulf.

Ulf Johansson berättar att Norbert fick käken avslagen på tre ställen vid misshandeln. Och Ulf är starkt kritisk till hur vården bemötte Norbert eftersom de först vägrade hjälpa honom på sjukhuset.

– Han blev hemskickad med tre frakturer och trodde jag skulle köra honom till vårdcentralen på morgonen. Jag tänkte "men Herregud hur ser du ut människa?" Jag visste ju inte vad som hade hänt, säger han.

– Så han blev alltså hemskickad från akuten med tre stycken käkfrakturer. Jag har sagt åt dem att jag kommer göra en Lex-anmälan på det, säger Ulf Johansson.

Bild:

© Faksimil

SD Karlskrona har uppmärksammat misshandeln på Facebook.


Brottsvåg på badhusen

"Jag befann mig i en sexuell nödsituation." Roade sig med att dyka från hopptornet efter våldsamma övergreppet, medan pojken fick föras till sjukhus.0 Plus

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.