Ny brittisk lag: 15 års fängelse om du besöker "högerextrema" sajter

Publicerad 5 oktober 2017 kl 22.44

Utrikes. Den brittiska regeringen planerar nu ny och hård lagstiftning som kan ge upp till 15 års fängelse för den som besöker hemsidor med "högerextrem propaganda", rapporterar The Guardian.
– De ska straffas med lagens fulla kraft! dundrar inrikesminister Amber Rudd.

Gilla artikeln på Facebook

När Storbritanniens inrikesminister Amber Rudd presenterar den planerade lagen hävdar hon att det handlar om att sätta dit potentiella terrorister.

Enligt The Guardian kommer exempelvis personer som publicerar information om anställda inom försvaret, polisen eller underrättelsetjänster i syfte att förbereda terrordåd att kunna straffas med upp till 15 års fängelse.

Men även dem som surfar in på hemsidor där det finns "högerextremism" ska omfattas av den drakoniska lagstiftningen.

– Jag vill se till att de som tittar på avskyvärt terroristrelaterat innehåll på nätet, inklusive jihadistiska sajter, högerextrem propaganda och bombtillverkningsanvisningar, straffas med lagens fulla kraft, säger Amber Rudd enligt Guardian.

Hon poängterar att det finns en lucka i den nuvarande lagstiftningen som gör att man kan undgå straff så länge man inte aktivt laddar ner den typen av material utan bara besöker hemsidorna.

Det kommer dock att finnas undantag för personer som bara råkar klicka sig in på sidor med "extremistiskt" material eller gör det någon enstaka gång av nyfikenhet. Forskare, journalister eller andra som kan ha en "rimlig ursäkt" för att ta del av innehållet av "legitima skäl" ska kunna undgå fängelsestraff, enligt Guardian.


Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

Beväpnade sig med kniv och högg ned invandraren. Mammans panikartade larmsamtal: "Hon tänker alltså ta livet av två killar."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Här seglar estniska dykarna mot Estonia

Privat utredningsteam på 46 personer på väg. Nu tänker de fiska upp sanningen om Estonia från havets botten.0 

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.