Paolo Robertos sexköp

Nya misstanken: Paolo Roberto köpte sex av sexslav – två begärs häktade

Publicerad 25 maj 2020 kl 12.35

Inrikes. Medieprofilen Paolo Roberto kan ha köpt sex av en kvinna som tvingats till Sverige för att sälja sex. Åklagarkammaren i Stockholm begär idag två män från Rumänien häktade för inblandning i sexköpshärvan.

Gilla artikeln på Facebook

Två män begärs idag häktade på sannolika skäl misstänkta för grovt koppleri och människohandel. Männen, som är 29 och 26 år gamla, är medborgare i Rumänien och saknar adress i Sverige. Häktningsförhandlingarna hålls under måndagseftermiddagen med hjälp av tolk till rumänska.

I fredags framkom nya uppgifter om att den adress på Östermalm i Stockholm som Paolo Roberto greps för att ha köpt sex på förekommer i ett annat ärende om misstänkt människohandel. I helgen greps och anhölls de båda rumänska männen med anledning av det ärendet.

Därför har hela fallet, inklusive brottsutredningen mot Paolo Roberto, överlämnats till Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet. Det är nu den enheten som kommer ansvara för den fortsatta utredningen då den inbegriper grov gränsöverskridande brottslighet som koppleri och människohandel.

Brottsmisstankarna mot Paolo Roberto rör köp av sexuell tjänst och oaktsam våldtäkt.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Danmark: Nu drar vi in uppehållstillstånden för syrierna – "De ska självklart åka hem"

Kriget är slut – nu ska de hem. Danska S-regeringen beordrar sitt migrationsverk att ompröva redan fattade asylbeslut.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.