Medievänstern och våldet
SVT:s vd Hanna Stjärne har tidigare kritiserats för att ha delat ut prestigefulla pris till vänsterextrema våldsgrupper.

Nya SVT-chefen ska kvotera fler invandrare

Publicerad 23 januari 2015 kl 06.20

Media. Förra veckan tillträdde Hanna Stjärne, 45, sin tjänst som ny vd på Sveriges Television. En av hennes första åtgärder blir att försöka öka "mångfalden" på public service-bolaget – genom att kvotera in ännu fler invandrare på arbetsplatsen.

Gilla artikeln på Facebook

I en intervju med branschtidningen Journalisten säger Stjärne att andelen personer med utländsk bakgrund på SVT redan är en femtedel – vilket motsvarar andra arbetsplatser. Men 45-åringen tycker ändå att public service-bolaget behöver mer "mångfald".

– Liknande undersökningar har gjorts vid andra svenska företag och där ligger andelen på ungefär samma nivå som på SVT. Men vi vill att den andelen ska bli större, bland annat genom att sätta fokus på mångfalden i rekryteringen, samt att titta på ett antal pilotprojekt, säger Hanna Stjärne till Journalisten.

I september förra året rapporterade Fria Tider om att den nya SVT-chefen, som senast kommer från vänsterliberala UNT, bland annat delat ut priset "Guldspaden" till det kriminella och våldsbejakande vänsternätverket Researchgruppen. 

– Jag tycker att Hanna Stjärne är en utmärkt ny vd för Sveriges Television, sade SVT:s styrelseordförande Anna-Karin Celsing till Fria Tider då.


Sex med flyktingbarn

Talar ut anonymt på vänstersajt. Nu väcks frågan om svenska kvinnors sex med flyktingbarn kan vara övergrepp.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.