Asylkaoset

Nytt studentboende i Göteborg blir asylboende istället

Publicerad 13 april 2016 kl 12.59
Av Mattias Albinsson

Inrikes. Ett nytt studentboende vid Ramberget i Göteborg är på väg att bli asylboende istället efter att byggherren Prime Living ansökt om att satsa på asylsökare istället för studenter, skriver Göteborgsposten.

Gilla artikeln på Facebook

Tidigare i år började så kallade modulhus med kort varsel sättas upp intill Ramberget i Göteborg. Husen byggs utifrån ett tillfälligt bygglov, vilket gör att bygget inte behöver följa kommunens detaljplaner för området.

När det storskaliga och hastigt beslutade bygget påbörjades hette det officiellt att det skulle bli studentbostäder för att avhjälpa den akuta studentbotadsbristen i Göteborg. Men nu, bara ett par månader senare, står det klart att de 208 modulhusen troligen inte kommer få se studenter som hyresgäster alls.

Istället har byggherren Prime Living ansökt om att ge sig in i den betydligt mer lukrativa och skattefinansierade asylindustrin genom att göra om det planerade studentbostadsområdet till ett asylboende.

Den officiella förklaringen till helomvändningen är att Mark- och miljödomstolen rivit upp beslutet om att bygga studentbostäder i området eftersom studentbostäder är ett permanent behov som inte kan lösas med temporära modulhus. Asylkaoset anses å andra sidan vara av temporär karaktär.

Omkringboende är kritiska till turerna kring modulhusen som smällts upp mitt i ett i övrigt lugnt och lummigt villaområde.

– Att det kan bli flyktingboende, det fick vi veta i en liten kungörelse i GP häromveckan. Ingen lyssnar på våra synpunkter om hur bygget borde utformas och vi får knapphändig information, säger en man som nu blir granne med asylboendet.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0