RADIOTURK. Skatteavlönade Johannes Cakar vill inte bli kritiserad.

"White People energy": P3-turk efter kritiken mot SR

Publicerad 9 april 2021 kl 20.44

Media. Sveriges Radio-profilen Johannes Cakar går i inlägg på Instagram till attack mot William Fröding, förbundsstyrelseledamot i Centerpartiets ungdomsförbund (CUF). Anledningen är att CUF vill banta de statliga medierna, och lägga ned Cakars radioprogram.

Gilla artikeln på Facebook

Allt fler politiker frågar sig om det är rimligt att allt fler skattemiljarder spenderas på statliga medier. I en debattartikel i Aftonbladet idag anser till och med vänsterliberala CUF att slöseriet gått för långt.

"Centerpartiets ungdomsförbund anser inte att det är rimligt att skattebetalarnas surt förvärvade slantar ska gå till att bekosta flamsiga program där B-kändisar ska leka i tv och radio", skriver William Fröding tillsammans med ungdomsförbundets kulturpolitiska talesman Caroline von Seth.

Dokumentären om komikern Soran Ismail som sändes på SVT nyligen tas upp som exempel på slöseri med skattemedel. Andra program som de unga centerpartisterna inte vill slösa skattepengar på är "Vem kan vad?", "Doobidoo" och "P3 Busringer med Johannes Cakar".

Men Johannes Cakar, en invandrare hemmahörande i Turkiet som ägnar arbetsdagarna åt att busringa i den statliga radion, blev sur när han fick veta att inte alla uppskattar hans program. I en rad inlägg på Instagram hämnades han därför på William Fröding, bland annat genom att lägga upp bilder på honom med diverse antivita budskap skrivna på invandrarsvenska.

"White People energy när dem skriver krönika" och "Fam byggd som om han läser kristen pingst poesi ute på gatorna" skrev han bland annat. Företrädare för Centerpartiets ungdomsförbund har i inlägg i sociala medier protesterat mot påhoppen, som nu tagits bort från Instagram.


Fria Tider avslöjar. Statliga mediejätten mörkade om varför muslimska familjen skickas hem.0 Plus

Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Åkesson: Vi ska bli hårdare än Danmark

Lovar tuffare tag mot invandring än grannlandet. "Vi behöver en ännu striktare politik eftersom vi har mycket större problem."0 

Ekonominyheter

Teskedsorden mörkar sin egen konkurs

Ingen information på hemsidan.. Interna kritiken: "En organisation med ryggrad står för den sits man har satt sig i".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.