Perfekt storm hotar brittisk PK-elit efter domen mot Tommy Robinson

Kolumn. På senare år har yttrandefriheten för infödda européer begränsats alltmer i Storbritannien. Men trots interneringar av utländska invandringskritiker och domen mot underhållaren Count Dankula, som lärde en hund att göra Hitlerhälsning, har det aldrig väckt riktig debatt. Domen mot Tommy Robinson har ändrat på det. Nu rasar en häftig brittisk strid om etablissemangets försök att kväsa yttrandefriheten.

Gilla artikeln på Facebook

I fredags greps den brittiske medborgarjournalisten Tommy Robinson utanför en domstol i staden Leeds, där han rapporterade om en rättegång mot ett antal män misstänkta för sexualbrott. Robinson dömdes därefter snabbt till 13 månaders fängelse för att ha "stört". Dessutom beslutade rätten om ett förbud för brittisk media att ta upp domen tills Leedsrättegången är över. Det har gjort att man i realtid kunnat följa hur brittiska tidningar lydigt plockat bort sina artiklar om det hela. Rättegången mot Robinson tycks inte ha präglats av överdriven rättssäkerhet, bland annat verkar han inte ha haft tillgång till sin advokat. Händelserna belyser ett antal oroväckande tendenser i dagens Storbritannien, men också en positiv tendens.

"Grooming" är ett nytt ord, och ett främmande kulturellt fenomen, för många svenskar. Ordet används om vuxna män som uppvaktar barn med presenter, sprit och komplimanger. Avsikten är att ha sex med dem, det finns också ett återkommande inslag av hot och våld. Den mest kända groomaren i vårt eget land är förmodligen Atheer as-Suhairy, även känd som Alexandramannen.

Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Professor Paul Gottfried reder ut frågan som alla ställer sig. De ligger bakom västvärldens nya bisarra överideologi.0 Plus

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.