Sprängningarna

Polisen undrar: Satt du på den här bussen när det small?

Publicerad 11 juni 2021 kl 21.11

Inrikes. Klockan på söndagseftermiddagen den 23 maj förra året sprängdes butiken Fosievägens livs i Malmö. Nu söker polisen febrilt efter vittnen till händelsen.

Gilla artikeln på Facebook

© Polisen

Polisen vill komma i kontakt med mannen på bilden.

Alla iakttagelser i och omkring platsen, där bomben detonerade klockan 14.00, kan enligt polisen vara intressanta.

"I utredningsarbetet finns personer som polisen tror har gjort iakttagelser av intresse och som man därför önskar kontakt med", skriver myndigheten på sin hemsida.

Polisen önskar komma i kontakt med förare samt passagerare som befann sig ombord på en buss söndagen den 23 maj på Munkhättegatan i Malmö. Polisen har släppt en bild på bussen men försöker alltså identifiera den och passagerarna.

Bilden är taget strax innan detonationen sker på Fosie Livs.

"Aktuell buss befann sig då i höjd med övergångsstället vid infarten till parkeringen vid Fosie Livs och ses därefter stanna i vänster körfält strax innan övergången till Lindängsvägen", skriver polisen.

Polisen försöker även komma i kontakt med en person som rör sig utmed Munkhättegatan och på motsatt sida från detonationsplatsen strax innan explosionen.

Mannen viker av och går in till höger vid det övergångsställe som finns på Munkhättegatan. Även den mannen finns på en övervakningsbild som polisen släpper.

Slutligen önskar polisen också komma i kontakt med en man som färdas på cykel längst Lindängestigen.

"Mannen färdas i tunneln under Lindängsvägen i riktning mot Lindängecentrum, strax efter detonation. Det kan vara så att han möter gärningspersonerna och det är därför angeläget att han kontaktar polisen", skriver myndigheten på sin hemsida.


Akademiker kräver omvälvning. Nödvändigt för "ett invandringsland och ett flerspråkigt samhälle".0 Plus

Beväpnade sig med kniv och högg ned invandraren. Mammans panikartade larmsamtal: "Hon tänker alltså ta livet av två killar."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.