Upplopp i Alby

Polis skadad vid upplopp i Stockholm – Träffad av sten

Publicerad 19 januari 2016 kl 15.25
Av Mattias Albinsson

Inrikes. En polisman skadades igår kväll lindrigt efter att ha träffats av en sten i samband med ett våldsamt upplopp i Stockholmsförorten Alby. Polisen har inte fått tag på någon av dem som deltog i upploppet.
– Det är ingen misstänkt just nu, säger Kjell Lindgren på Stockholmspolisen till Fria Tider.

Dela artikeln

Sent igår kväll fick polisen larm om en brand i Alby i södra Stockholm. När polis och brandkår anlände till platsen utsattes de för stenkastning och en av polisens hundförare träffades på armen och skadades lindrigt. Händelsen rubriceras som försök till grov misshandel.

Enligt polisen deltog mellan 30 och 40 ungdomar i upploppet. Ett större polispådrag, där Stockholmspiketen och en polishelikopter deltog, sökte igenom Alby för att försöka få tag på stenkastarna.

– Vi har lite uppslag som vi ska komma tillrätta med, men det är ingen misstänkt just nu, berättar Kjell Lindgren på Stockholmspolisen för Fria Tider.

I samband med oroligheterna stacks, förutom en förrådsbyggnad, även flera bilar i brand när ungdomar drev runt i området. Tidigare under kvällen brann även bilar i förorten Masmo.

Polisen vet inte vad som föranledde upploppet i Alby och vill heller inte uttala sig om man kommer ha förhöjd beredskap kommande kvällar och nätter. Polisen skriver på sin hemsida att de under natten påträffade flaskor med brännbart innehåll.


Nyheter från förstasidan

Åkesson: Dags börja dra in medborgarskap för kriminella

Höjer tonläget efter mordet. "Medborgarskap har delats ut som om man fått det i cornflakes-paketet."0 

Ekonominyheter

Inflationen i Sverige sjunker ytterligare

KPI nu på 4,1 procent.. "Vissa varor är till och med billigare än vad de var under samma period förra året."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.