Putin: PK-politikerna i väst är som bolsjevikerna

Publicerad 23 oktober 2021 kl 20.53

Utrikes. Västerländska makthavare är farligt nära att begå brott mot mänskligheten när de byter kön på barn av ideologiska skäl. Och vad de än hävdar så är deras försök att krossa kärnfamiljen och försvåra relationer mellan män och kvinnor inte det minsta nytt, enligt Rysslands president Vladimir Putin.
 – Allt det där känner vi ryssar igen från 1917 års bolsjevikrevolution, säger han under en konferens.

Dela artikeln

– I USA och delar av Europa anser vissa att det är en bra sak att syssla med omvänd diskriminering, omskrivning av den egna historien och att förneka att barn har en mor och en far, eller till och med förneka att det existerar biologiska kön, konstaterade Putin och fortsatte:

– Det står dem fritt. De är herrar i sitt eget hus. Men vi har en annan utgångspunkt. I det ryska samhället anser en klar majoritet att vårt agerande ska vara förenligt med den historia och kultur som vårt multietniska land delar.

För Putins del får västvärldens progressiva ledare gärna fortsätta med sina kulturmarxistiska experiment. De har tagit makten i sina länder och tror uppenbarligen att de bidrar med något nytt och positivt. Men han är ingen anhängare av vad de pysslar med.

– Vi får se hur framgångsrika de blir. Men deras recept är inte nya. Allt det där – vilket kanske förvånar någon – är något som vi känner igen i Ryssland, i vår historia där 1917 års bolsjevikrevolution byggde på Marx och Engels dogmatik om att samhällets sociala och politiska strukturer skulle omformas, traditioner och mänskliga relationer skulle brytas ned och att man till och med skulle krossa kärnfamiljen, konstaterade Putin och fortsatte:

– Och precis som idag framställde man det man höll på med som "utveckling" och lyckades faktiskt få en hel del stöd runtom i världen.

Men det finns fler likheter mellan dagens politiskt korrekta och de traditionella kommunisterna, menar Putin.

– Bolsjevikerna var fullständigt intoleranta mot oliktänkare, på ett sätt som påminner om vad vi ser i dagens väst. De metoder som används där idag är något som vi önskar att vi lämnat långt bakom oss. Det är plågsamt att se hur de klassiska västerländska verken som till exempel Shakespeare inte längre lärs ut i skolorna, då de anses förlegade och oförmögna att belysa genusfrågor och andra frågor som Hollywood och biofilmer är mycket bättre på, såsom att låta tillräckligt många färgade människor och kvinnor representeras i varje film.

– Men den här nya kränkthetskulturen resulterar i omvänd diskriminering. Det är en rasism som går åt andra hållet, konstaterade Putin.

Medan de flesta ryssar inte bryr sig vilken hudfärg eller vilket kön du har, har jämställdhets­debatten i vissa västerländska länder spårat ur i rent vansinne, enligt den ryske presidenten.

– Där vill man förstöra eller avveckla hela idén om att det finns män och kvinnor. De talar om Förälder 1 och 2, och "födande förälder" istället för mor och så vidare. De vill ersätta ordet amma med att "mata med mänsklig mjölk" och liknande. Det är fullständigt vansinne. Med det här nyspråket har de tänkt sig att de ska kunna påverka människors medvetande. Ibland får barn, även i unga år, höra att de har ett val där de ska kunna välja om de vill bli pojke eller flicka.

– Är ett barn verkligen kapabelt att fatta ett sånt beslut? Det liknar närmast brott mot mänskligheten, och allt görs under parollen "utveckling". Men om de nu gillar att göra det här, så låt dem göra det och så får vi se vad som händer.

Putin efterlyser återigen en "sund konservatism" som utgår från beprövade lösningar och traditioner. En sådan måste kunna skilja mellan stort och smått, premiera familj och barnafödande och forma sina politiska mål utifrån vad som är bäst för varje lands invånare. Och så måste alla former av extremism avvisas, enligt Putin.

– Men konservatismen kommer att förändras. Den grundläggande principen som alla läkare känner till – gör inget som kan skada – är något vi måste ta till oss. Vi minns vår historia och vårt förflutna, vi vet att priset för brutala och snabba förändringar kan bli väldigt högt. Bakom sig kan det lämna en moralisk avgrund som ingenting kan byggas på.

Enligt Vladimir Putin måste länder samarbeta, men det innebär inte att nationalstaterna ska avskaffas. Istället, anser Putin, visar pandemin att de suveräna staterna fortfarande är den verkliga spelaren på den internationella arenan, och att uppburna internationella organisationer inte står högt i kurs när det verkligen gäller.

Det här framgår, menar han, av att både USA och Europa stängde dörren för internationellt samarbete när pandemin slog till, och att de införde exportrestriktioner och lade beslag på varandras skyddsutrustning och liknande när krisläget närmade sig.

Putin påpekar att globalister ofta beskriver nationalstater som ett sorts hinder för välstånd, men han håller inte med.

– De som påstår det är människor som vill ha öppna gränser för att att kunna använda sina konkurrensfördelar och skaffa sig inflytande över andra. Men så fort det dyker upp någon som är mer framgångsrik än dem så stänger de gränserna igen, inklusive sina egna gränser. De ger upp sina ideal och börjar bygga murar igen. Alla kan se det, det är inget märkligt och inget hemligt.

– Bara självständiga stater kan lösa den här sortens problem. Varje ny världsordning måste utgå ifrån att länder är självständiga och understryka vikten av nationell självständighet, inte bekämpa självständighet. En sådan världsordning får inte bygga på att man ska påtvinga andra sina egna värderingar genom att framställa dem som universella värderingar.


Nyheter från förstasidan

"Folkförrädare": Raseriet mot M efter DCA-omröstningen

Storm när partiet skryter om avtalet med USA. "Vi kommer alltid minnas dagen ni sålde ut Sveriges suveränitet."0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.