Invandrarprotesten i Östersund

Rådet till svenskarna: "Skicka dem raka vägen tillbaka dit de kom från"

Publicerad 4 januari 2015 kl 07.04

Media. De protesterande asylsökarna vid asylboendet i Grytan utanför Östersund har blivit en internationell nyhet under veckan, och rådet till svenskarna lyder:
"Skicka dem raka vägen tillbaka dit de kom från".

Gilla artikeln på Facebook

Förutom våra nordiska grannländer har bland andra ryska RT och brittiska Daily Mail tagit upp nyheten med de protesterande asylsökarna. Och i kommentarsfältet på Daily Mails hemsida tycks de flesta överens om vad Sverige borde göra med de otacksamma syriska asylsökarna.

"Skicka dem raka vägen tillbaka dit de kom från", skriver en av dem som kommenterat. "Raka vägen tillbaka till Syrien då", skriver en annan.

Andra som kommenterat uttrycker förvåning över att människor som säger sig ha flytt från krig klagar på standarden på ett boende de erbjuds gratis. "Äkta asylsökare hade varit glada", kommenterar en person.

Förklaringen till de missnöjda asylsökarna kan man ana i artikeln som citerar Migrationsverkets presstalesman Fredrik Bengtsson där han förklarar att asylsökarna, när de kommer till Sverige, har orealistiska förväntningar på sitt nya land som inte infrias.


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Våldsamma scener i Östeuropa. By gick samman för att hämnas sexmordet på 8-åringen.0 Plus

Försvarar sig med att allt är Sveriges fel. En rad offer – mannen körde in i vakterna när han skulle gripas.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.