Rökförbudet: Araber kräver undantag för vattenpipa – annars blir det ännu fler skjutningar

Publicerad 2 juli 2019 kl 14.19

Inrikes. Det nya rökförbudet slår även mot arabiska vattenpipor. Nu har det startats en namninsamling för att få till ett undantag för vattenpipsrestauranger. Annars kan det enligt initiativtagarna bli ännu mer kriminalitet och fler skjutningar, rapporterar Stockholm Direkt.

Gilla artikeln på Facebook

Karen Harutyunyan, som driver vattenpipsrestauranger i Visättra och på Lilla Essingen, säger att branschen är "i chock" på grund av den nya lagen.

Han har startat en namninsamling för att förmå politikerna att införa ett undantag för vattenpipor i rökförbudet, som annars även slår mot både vanliga cigaretter och e-cigaretter.

Ett argument är att många av gästerna är unga arabiska män som skulle ägna sig åt kriminalitet istället om de inte fick röka vattenpipa.

– Vi har massor av samhällsproblem, med skjutningar och annat. Vi hjälper till. Hit kommer de och sätter sig och röker pipa och umgås istället för att vara ute och hänga i centrum, säger Karen Harutyunyan till Stockholm Direkt.

Den nya lagen, som började gälla på måndagen, innebär att rökförbudet utökas till fler offentliga platser i Sverige, däribland lekplatser, idrottsplatser, uteserveringar, busshållplatser och tågperronger.


Fria Tider i Malmö

Kraftig stålkonstruktion håller gängen på avstånd. Butiksbiträdet till Fria Tider Plus: "Polisen gör ingenting, det är rena Chicago."0 Plus

Henrik Arnstad

Elaka tungor hånar DN-veteranens nya teori. Detta folkslag är trollkarlen Gandalf en rasistisk symbol för, enligt Henrik Arnstad.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.