Rökförbudet: Araber kräver undantag för vattenpipa – annars blir det ännu fler skjutningar

Publicerad 2 juli 2019 kl 14.19

Inrikes. Det nya rökförbudet slår även mot arabiska vattenpipor. Nu har det startats en namninsamling för att få till ett undantag för vattenpipsrestauranger. Annars kan det enligt initiativtagarna bli ännu mer kriminalitet och fler skjutningar, rapporterar Stockholm Direkt.

Gilla artikeln på Facebook

Karen Harutyunyan, som driver vattenpipsrestauranger i Visättra och på Lilla Essingen, säger att branschen är "i chock" på grund av den nya lagen.

Han har startat en namninsamling för att förmå politikerna att införa ett undantag för vattenpipor i rökförbudet, som annars även slår mot både vanliga cigaretter och e-cigaretter.

Ett argument är att många av gästerna är unga arabiska män som skulle ägna sig åt kriminalitet istället om de inte fick röka vattenpipa.

– Vi har massor av samhällsproblem, med skjutningar och annat. Vi hjälper till. Hit kommer de och sätter sig och röker pipa och umgås istället för att vara ute och hänga i centrum, säger Karen Harutyunyan till Stockholm Direkt.

Den nya lagen, som började gälla på måndagen, innebär att rökförbudet utökas till fler offentliga platser i Sverige, däribland lekplatser, idrottsplatser, uteserveringar, busshållplatser och tågperronger.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Danska förslaget: Inga medborgarskap till invandrare från muslimska länder

Nya Borgerliga går ut hårt. "Vi ska uteslutande bevilja medborgarskap till dem som vi tror kommer att gynna Danmark."0 

Ekonominyheter

S bidragshöjning får underklassen skaffa barn istället för arbete

Stor svensk studie bekräftar fördomar.. Höjda bidrag från S-regeringen får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.