Den 16-årige araben och hans kumpaner har härjat i Liljeholmen senaste tiden.

Arabiskt ungdomsgäng våldtog 13-årig flicka på McDonalds-toalett – nu döms gängledare

Publicerad 7 maj 2020 kl 17.12

Inrikes. En 16-årig jordanier döms till ungdomsvård för ett flertal våldsbrott som främst utförts i Liljeholmen i Stockholm. Det framgår av en dom från Södertörns tingsrätt. Bland annat döms 16-åringen för att ha våldtagit en 13-årig flicka inne på en McDonald's-toalett.
– Jag är så äcklad, berättar den utsatta flickan.

Gilla artikeln på Facebook

Samtliga brott som tonåringen döms för utfördes under förra året. Tillsammans med andra gängkriminella har 16-åringen satt skräck i såväl boende som resenärer som passerar förbi Liljeholmen, en knutpunkt för kollektivtrafiken i Stockholm.

16-åringen är medborgare i Jordanien och har enligt folkbokföringen skyddade personuppgifter och det är därför oklart hur länge han bott i Sverige. Han ingår i ett arabiskt ungdomsgäng som utgörs av nyanlända invandrare från bland annat Syrien. Av polisutredningen framgår att han talar knapphändig svenska och förhören med honom har skett med hjälp av tolk till arabiska.

Våldtar 13-årig flicka

I april förra året våldtar den unge araben en 13-årig flicka. Flickan har fått kontakt med 16-åringen och hans kompisar via Snapchat och går med på att träffa dem i Liljeholmen. Där tar 16-åringen med sig flickan in på en av McDonald's toaletter, och våldtar henne oralt.

– Jag gör emot när han alltså... Han är ju starkare än mig, berättar flickan i polisförhör.

– Jag får sådana här, jag är så äcklad.

Efter våldtäkten tar gänget med sig flickan ut till en lägenhet i Stockholmsförorten Fittja. Där blir hon våldtagen fler gånger av två av araberna medan övergreppen filmas. Efteråt hotar gänget att sprida filmen om flickan inte betalar dem pengar. Flickan tvingas spendera natten i en korridor utanför lägenheten

Under tiden har flickans mamma hunnit bli orolig då dottern inte kommer hem från skolan. Hon går från jobbet och ger sig ut för att leta efter henne och gör även en anmälan om försvunnen person hos polisen. Dagen därpå, när hon får kontakt med sin dotter igen, vill gänget ha pengar från mamman för att de "hjälpt till" att hitta dottern. Mamman vägrar betala.

Fler våldsbrott

Polisutredningen knyter 16-åringen till fler brott i och i närheten av Liljeholmen i Stockholm. Förutom våldtäkt mot barn mot den 13-åriga flickan, bland annat två personrån och en misshandel. Han döms även för ytterligare en misshandel, våld och hot mot tjänsteman samt våldsamt motstånd som han gjort sig skyldig till på andra platser i Stockholmsområdet. Av utredningen framgår att han haft en ledande roll i ungdomsgängets kriminella gärningar.

Södertörns tingsrätt dömer den 16-årige araben till ungdomsvård för sammanlagt tio brott. Socialtjänsten uppger i en skrivelse att de är oroliga för den 16-årige våldtäktsmannen då han missbrukar narkotika, umgås med äldre kriminella och fysiskt och verbalt hotar andra ungdomar. I december förra året placerades han därför på ett HVB-hem.


Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Fick orgasm av våldtäkten och stannade kvar för två till. "Tänkte att jag förtjänade det" – nu får Tinder-kvinnan 115.000 kr i skadestånd och mannen fängelse.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.