Kaplanaffären
Indisk stadsplanering.

Regeringen vill lära sig stadsplanering – med Indien

Publicerad 3 juni 2015 kl 11.49

Politik. Den svenska regeringen skrev i måndags på ett samarbetsavtal med Indien för att tillsammans med U-landet utveckla de båda ländernas stadsplanering.

Gilla artikeln på Facebook

Med avtalet hoppas man att svenska stadsplanerare ska lära sig att planera och utveckla städer, trafiklösningar och bostadsbyggande tillsammans med indiska motparter. Avtalet handlar även om frågor som berör "miljömål, hållbar tillväxt och förutsättningarna att skapa goda livs- och boendemiljöer".

– Som Sveriges första stadsutvecklingsminister är jag väldigt glad och stolt över det här samarbetet. Det är viktigt för både Sverige och Indien och gör det möjligt för oss att tillsammans bidra till en globalt långsiktigt hållbar utveckling, säger Mehmet Kaplan (MP) som är initiativtagare till avtalet i ett pressmeddelande.

Kaplan säger även att han med avtalet hoppas stärka "näringslivsutvecklingen, ekonomin, sysselsättningen och den hållbara stadsutvecklingen i de båda länderna".

Samarbetsavtalet skrevs på i samband med den indiske presidentens statsbesök i Sverige.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Ekonominyheter

Marginalen bank: Fel att beskriva våra lån som en gåva från skattebetalarna

"Är inte återbetalningsfria".. Så svarar banken på gårdagens artikel om subventionerade lån till kvinnor och minoritetsgrupper.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.