Richard Gere vill hjälpa afrikaner till Europa

Publicerad 10 augusti 2019 kl 16.20

Inrikes. Den amerikanske skådespelaren Richard Gere har besökt ekonomiska migranter som fastnat på en båt i Medelhavet. Nu uppmanar han hamnar att släppa in dem.

Gilla artikeln på Facebook

Skådespelaren Richard Gere har börjat engagera sig för så kallade flyktingar på Medelhavet.

2017 förklarade SVT Aktuellt att de flesta som tar sig över Medelhavet från Afrika är ekonomiska invandrare som vill ha ett bättre liv och som tror att Europa är "en enda stor bankomat".

Under fredagen besökte Gere över 120 invandrare som suttit fast på internationellt vatten vid ön Lampedusa i över en vecka, sedan Italien och Malta förnekat dem tillträde till sina hamnar.

Enligt Reuters ska den 69-årige skådespelaren ha gått på båten med en skylt med texten "Ni är inte ensamma", och sedan fördelat vatten och andra förnödenheter bland passagerarna.

Invandrarna har rest från Libyen, som ännu är i våldsamt kaos sedan flera västerländska stater, däribland Sverige, hjälpte islamister att ta över delar av landet 2011 och döda dess förre ledare Ghadaffi, som hade byggt upp ett av få fungerande länder i Afrika.

– Det viktigaste för dessa människor är att få komma till en öppen hamn, gå av båten, komma i land och starta ett nytt liv. Snälla stöd oss på Open Arms att hjälpa dessa människor, våra bröder och systrar, säger Richard Gere i en film som publicerats på nätet.


Nyheter från förstasidan

Lamotte bjuder in Aschberg till invandrargetto

Bråket mellan profilerna fortsätter. "Vore bra om du följde med och fick se med egna ögon vad som pågår i Sverige."0 

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Joakim Andersen har läst ny bok om identitetspolitik. Hysteriska feminister och "antirasister" tros vara resultat av att allt fler växer upp utan fäder och bröder.0 Plus

Vetenskap

Prover visar varför svenska sjöar blir allt brunare. Forskare har hittat förklaring till fenomenet.0 

Svensk upptäckt: Så blir man mätt utan att äta. Spektakulära genombrottet i kampen mot fetma.0 Plus

Kultur

Rolf Lassgård spelar präst som byter kön. Ny svensk storfilm har premiär i februari.0