Richard Gere vill hjälpa afrikaner till Europa

Publicerad 10 augusti 2019 kl 16.20

Inrikes. Den amerikanske skådespelaren Richard Gere har besökt ekonomiska migranter som fastnat på en båt i Medelhavet. Nu uppmanar han hamnar att släppa in dem.

Gilla artikeln på Facebook

Skådespelaren Richard Gere har börjat engagera sig för så kallade flyktingar på Medelhavet.

2017 förklarade SVT Aktuellt att de flesta som tar sig över Medelhavet från Afrika är ekonomiska invandrare som vill ha ett bättre liv och som tror att Europa är "en enda stor bankomat".

Under fredagen besökte Gere över 120 invandrare som suttit fast på internationellt vatten vid ön Lampedusa i över en vecka, sedan Italien och Malta förnekat dem tillträde till sina hamnar.

Enligt Reuters ska den 69-årige skådespelaren ha gått på båten med en skylt med texten "Ni är inte ensamma", och sedan fördelat vatten och andra förnödenheter bland passagerarna.

Invandrarna har rest från Libyen, som ännu är i våldsamt kaos sedan flera västerländska stater, däribland Sverige, hjälpte islamister att ta över delar av landet 2011 och döda dess förre ledare Ghadaffi, som hade byggt upp ett av få fungerande länder i Afrika.

– Det viktigaste för dessa människor är att få komma till en öppen hamn, gå av båten, komma i land och starta ett nytt liv. Snälla stöd oss på Open Arms att hjälpa dessa människor, våra bröder och systrar, säger Richard Gere i en film som publicerats på nätet.


Nyheter från förstasidan

Danska förslaget: Inga medborgarskap till invandrare från muslimska länder

Nya Borgerliga går ut hårt. "Vi ska uteslutande bevilja medborgarskap till dem som vi tror kommer att gynna Danmark."0 

Ekonominyheter

S bidragshöjning får underklassen skaffa barn istället för arbete

Stor svensk studie bekräftar fördomar.. Höjda bidrag från S-regeringen får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Bluffen håller på att ersätta kristendomen. Globalt prästerskap krävs för att tolka och tämja den hotande katastrofen, skriver Jan Tullberg.0 

Vetenskap

Sömnapné kopplas till cancer hos kvinnor. Två- till trefaldigt ökad risk för cancer bland kvinnor med mer uttalad sömnapné.0 

Här flyger han över Engelska kanalen – på en hoverboard. Franske uppfinnaren lyckades – på andra försöket.0 

Kultur

Klottersanerare råkade måla över "konstverk" i Rågsved. Misstog "klassisk muralmålning" för vanligt klotter.0 

Dan Park får fyra månaders fängelse – HD prövar inte fallet. Hårt straff för politiskt inkorrekta skämtbilder.0