Ricky Gervais.

Ricky Gervais anklagas för transfobi – tycker inte kvinnor ska tvingas vaxa transors pungar

Publicerad 24 juli 2019 kl 10.46

Utrikes. Den brittiske komikern Ricky Gervais anklagas nu för att vara "transfob". Bakgrunden är att han försvarat kvinnors rätt att slippa vaxa så kallade transkvinnors manliga könsorgan, rapporterar Breitbart News.

Gilla artikeln på Facebook

Bakgrunden till kontroversen är att en kvinna som drev en vaxsalong i Kanada tvingades lägga ner sin verksamhet. Detta efter att en transsexuell person stämt henne för att hon vägrade att vaxa personens manliga kön.

Samma person har stämt ytterligare 15 kvinnliga företagare på liknande grunder, för "diskriminering".

Ricky Gervais, mest känd från tv-serien "The Office", kommenterade händelsen i ett Twitter-inlägg.

"Hur hamnade vi ett i läge där kvinnor måste kämpa för rätten att välja om de ska behöva vaxa en stor gammal hårig kuk och pung eller inte?" skriver Gervais och anmärker att det "inte är en mänsklig rättighet" att få sina testiklar vaxade.

Kommentaren har fått många vänsteraktivister att rasa mot den brittiske komikern.

"Ricky Gervais är en transfob som (bara knappt) lyckas kamouflera sina fördomar som en form av feminism. Verklig feminism inkluderar alla kvinnor, inklusive transkvinnor", skriver exempelvis användaren Amy Martin i ett svar som har fått över 6.000 gillamarkeringar.

Gervais har nyligen fått hård kritik för andra utspel. I slutet av juni kommenterade han exempelvis den nya vänstertrenden att hälla milkshakes över invandringskritiker och andra som man anser vara "fascister".

"Det är intressant att de personer som anser att det inte bör betraktas som övergrepp att kasta en milkshake i någons ansikte ofta är samma personer som anser att det bör betraktas som ett övergrepp att 'säga saker'", twittrade han.


Så censurerar journalisterna om invandringen. "Studio Ett"-veteranen beskriver nu sina egna erfarenheter från Sveriges Radio.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Coronastöd mörkas för skattebetalarna

Regeringen har smugit in sekretessbestämmelse i lagen.. Konsekvensen: HELT omöjligt att granska coronafuskande företag.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.