Jan Ericson (M) lobbade för att få bort journalisten Mattias Albinsson från Samnytt.

Riksdagsledamot krävde att journalist skulle få sparken från Samnytt

Publicerad 24 februari 2024 kl 16.55

Inrikes. Den 11 oktober 2022 kontaktade riksdags­politikern Jan Ericson (M) nättidningen Samnytts ansvarige utgivare Mats Dagerlind och protesterade mot att tidningen hade journalisten Mattias Albinsson knuten till sig, med anledning av kriget i Ukraina.

Dela artikeln

Enligt Ericson var Albinsson inte tillräckligt renlärig i Ukrainafrågan. Det hade han listat ut efter att ha läst några av journalistens inlägg på Twitter.

"Jag tycker det är oerhört märkligt att ni har Albinsson knuten till er. Han blir allt mer aggressiv i sitt relativiserande som ofta gränsar till rent försvar av Putins angrepp på Ukraina", skrev Ericson till Dagerlind.

Mattias Albinsson skriver i en egen text i Samnytt att samme Ericson vid mer än ett tillfälle skrivit till honom i sociala medier och begärt att han ”helt och förbehållslöst avstånd från Putins invasion av Ukraina”.

I sin text skriver Albinsson att han inte tänker göra det, både eftersom det inte är hans roll som journalist att "ta ställning" och för att han "tror det är föga konstruktivt med svartvita och ultimativa ställningstaganden".


Nyheter från förstasidan

Åkesson: Dags börja dra in medborgarskap för kriminella

Höjer tonläget efter mordet. "Medborgarskap har delats ut som om man fått det i cornflakes-paketet."0 

Ekonominyheter

Inflationen i Sverige sjunker ytterligare

KPI nu på 4,1 procent.. "Vissa varor är till och med billigare än vad de var under samma period förra året."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.