Rohollah och de andra afghanerna kom i kontakt med flickorna vid spärrarna vid t-centralen i Stockholm. De fångades då av övervakningskameran.

Rohollah gruppvåldtog 15-årig flicka – slipper utvisning eftersom han "som 17-åring" riskerar "sexuella övergrepp mot barn" i Afghanistan

Publicerad 29 november 2018 kl 17.52

Lag & Rätt. Afghanerna gruppvåldtog brutalt en 15-årig flicka under Centralbron i Stockholm. Nu kommer den ene av dem, Rohollah, undan med ungdomsvård och slipper dessutom utvisning. Detta eftersom han enligt domaren Lena Carlberg Johansson är "17 år" och därför riskerar "bacha bazi" – vilket betyder sexuella övergrepp mot unga pojkar – i hemlandet.

Gilla artikeln på Facebook

Den 15-åriga flickan hade den 2 september i år varit på en fest. När hon var på väg hem tillsammans med en ett år äldre väninna försökte de hitta någon i området kring Sergels Torg som kunde bjuda dem på cigaretter.

Vid tunnelbanespärrarna träffade de tre afghanska män – varav den ene var Rohollah – som följde efter dem till en kyrka i närheten. Afghanerna lovade att bjuda flickorna på cannabis, och de gick till en betongpelare vid vattnet under påfartsrampen till Centralbron för att röka.

När flickorna sa att de ville gå hem blev afghanerna plötsligt mycket aggressiva och våldsamma och krävde att flickorna skulle lämna ifrån sig alla sina värdesaker. 15-åringen fick en panikattack och började hyperventilera och gråta okontrollerat. Då tvingade afghanerna henne att ta av sig sin behå.

"Lilla hora"
– Nu ska du suga av mig. Du kommer att ha blod på dig när du kommer härifrån, förklarade Rohollah sedan och höll upp mobilen som om han filmade henne.

Två av männen turades sedan om att gruppvåldta flickan medan de kallade henne "lilla hora" och hotade att döda henne och kasta henne i det kalla vattnet. När 15-åringen under gruppvåldtäkten frågade afghanerna hur de kunde göra så mot henne, svarade de, enligt flickan:

– Tjejer är till för att användas. Vi bryr oss inte om vad du vill.

Den andra flickan hade då lyckats fly därifrån, och blev jagad av den tredje mannen.

Gruppvåldtäkten avbröts först när afghanerna hörde polissirener och sprang från platsen efter att den ene skrikit "aina, aina, aina!"

Väninnor vittnade under rättegången om att flickan har drabbats mycket illa av gruppvåldtäkten. Hon har skolkat mycket och skrattar inte längre.

Kraftig straffrabatt – trots att han ljög om åldern
Stockholms tingsrätt dömer båda afghanerna för grov våldtäkt – men de får båda kraftig straffrabatt på grund av sin påstått låga ålder. Detta trots att en av dem har genomgått en medicinsk undersökning som visar att han är vuxen.

Trots att minimistraffet för grov våldtäkt är fem års fängelse kommer afghanerna undan med endast två och ett halvt års fängelse respektive sluten ungdomsvård i tio månader.

Den "äldre" afghanen döms också till utvisning – men han hade redan i december 2017 fått avslag på sin asylansökan hos Migrationsverket och fått besked om att han skulle utvisas.

Samtidigt slipper den "yngre" afghanen – Rohollah – helt utvisning. Afghanen, som påstår sig vara 17 år, beviljades permanent uppehållstillstånd som "flykting" i december 2017.

Domaren: Rohollah fortfarande ett barn när han friges
Stockholms tingsrätts rådman Lena Carlberg Johansson konstaterar att afghanen, på grund av det låga straff hon dömt honom till, fortfarande kommer vara "17 år" när han släppt på fri fot.

Det går enligt henne därför inte att utvisa Rohollah – eftersom han påstår att han som minderårig kan utsättas för "bacha bazi" i hemlandet. Bacha bazi är en afghansk sedvänja som går ut på att pojkar i 11-13-årsåldern tas "som sexslavar till äldre män som ofta är rika affärsmän och krigsherrar", enligt Wikipedia.

"Det har framkommit att [Rohollah] i Afghanistan riskerar att utsättas för övergrepp och fysiskt våld, s.k. ”bacha bazi”. Upplysning har lämnats om att män över 18 år inte löper risk att utsättas för sådan behandling. [Rohollah] döms nu till tio månaders sluten ungdomsvård och kommer alltså alltjämt att vara 17 år när straffet till fullo verkställts. Sammanfattningsvis gör tingsrätten bedömningen att verkställighetshindret kommer att kvarstå vid den tidpunkten", skriver Lena Carlberg Johansson, rådman vid Stockholms tingsrätt, i sin dom.


Ekonominyheter

Konkurs inget hinder under coronayran. Aktien dubblades i värde efter konkursutbrottet.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.