Foto: CPAC

Ron Paul kan ha vunnit i Iowa

Publicerad 6 januari 2012 kl 01.10

Utrikes.Officiellt kom Ron Paul trea i nomineringsvalet i Iowa, med 22 procent av rösterna mot Mitt Romney och Rick Santorum som fick 25 procent var. Men valsystemets utformning kan ha gjort att Ron Paul ändå fick flest delegater när dagen var slut.

Gilla artikeln på Facebook

Bakgrunden är att nomineringsvalet i Iowa, det s.k. Iowa caucuses, formellt sett bara är en opinionsundersökning och ett val av delegater till Republikanernas nationella konvent i Tampa senare i år. Delegaterna som utses i Iowa är inte bundna av valresultatet utan kan rösta på den kandidat de vill under konventet i augusti.

Den libertarianska rörelsen, som stöder Ron Paul, har varit noga med att stanna kvar efter själva omröstningen på Iowa caucuses, för att ha en större möjlighet att bli valda som delegater när dessa utses senare på kvällen. Enligt uppgifter till Business Insider ska strategin har gett ett bra resultat.

- En del av vad vi övat på är att Ron Pauls folk inte ska lämna efter omröstningen, säger Dan Godzich, rådgivare till Ron Pauls kampanj.

Godzich och Sydney Hay, en annan rådgivare till Ron Paul, ska ha åkt runt i Iowa dagarna innan valet för att påminna alla distriktsansvariga i kampanjen om taktiken, och säkerställa att Ron Paul skulle ta hem en rejäl majoritet av delegaterna även om han skulle förlora i opinionsundersökningen, där han kom på tredje plats.

Redan på valnatten sade Godzich till Business Insider att de var nöjda med vilka delegater som valts. På torsdagen bekräftade källor inom Ron Pauls kampanj till samma tidning att Ron Paul vunnit delegatvalet i alla mindre distrikt, och fått ett starkt stöd i de större distrikten.


Brottsvåg på badhusen

"Jag befann mig i en sexuell nödsituation." Roade sig med att dyka från hopptornet efter våldsamma övergreppet, medan pojken fick föras till sjukhus.0 Plus

Här kampanjar hon mot "vita män" och "rasism". Men när fästmannen Hasan nekades PUT mördade han sin flickvän i protest.0 Plus

SD-topparnas kärlek allt annat än besvarad. Regeringen i Israel vägrar att ens vistas i samma rum som "nynazistiska" svenska partiet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

"Stor meteor" över Sverige och Norge

Eldklot lyste upp himmelen vid norska gränsen. "Det är en stor meteor, och det här är sällsynt".0 

Ekonominyheter

Kaffepriset upp 60 procent sedan januari

Arabicabönor skenar mest.. "Större inflations­mönster" syns nu på råvarumarknaden.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.