Foto: CPAC

Ron Paul kan ha vunnit i Iowa

Publicerad 6 januari 2012 kl 01.10

Utrikes.Officiellt kom Ron Paul trea i nomineringsvalet i Iowa, med 22 procent av rösterna mot Mitt Romney och Rick Santorum som fick 25 procent var. Men valsystemets utformning kan ha gjort att Ron Paul ändå fick flest delegater när dagen var slut.

Gilla artikeln på Facebook

Bakgrunden är att nomineringsvalet i Iowa, det s.k. Iowa caucuses, formellt sett bara är en opinionsundersökning och ett val av delegater till Republikanernas nationella konvent i Tampa senare i år. Delegaterna som utses i Iowa är inte bundna av valresultatet utan kan rösta på den kandidat de vill under konventet i augusti.

Den libertarianska rörelsen, som stöder Ron Paul, har varit noga med att stanna kvar efter själva omröstningen på Iowa caucuses, för att ha en större möjlighet att bli valda som delegater när dessa utses senare på kvällen. Enligt uppgifter till Business Insider ska strategin har gett ett bra resultat.

- En del av vad vi övat på är att Ron Pauls folk inte ska lämna efter omröstningen, säger Dan Godzich, rådgivare till Ron Pauls kampanj.

Godzich och Sydney Hay, en annan rådgivare till Ron Paul, ska ha åkt runt i Iowa dagarna innan valet för att påminna alla distriktsansvariga i kampanjen om taktiken, och säkerställa att Ron Paul skulle ta hem en rejäl majoritet av delegaterna även om han skulle förlora i opinionsundersökningen, där han kom på tredje plats.

Redan på valnatten sade Godzich till Business Insider att de var nöjda med vilka delegater som valts. På torsdagen bekräftade källor inom Ron Pauls kampanj till samma tidning att Ron Paul vunnit delegatvalet i alla mindre distrikt, och fått ett starkt stöd i de större distrikten.


Knivattacken mot Boråspolisen

Poliser omringades av jättelik invandrarmobb i Borås. Fick halverat straff på grund av låg ålder – trots att han ljög om att han är ett flyktingbarn.0 Plus

Henrik Arnstad

Elaka tungor hånar DN-veteranens nya teori. Detta folkslag är trollkarlen Gandalf en rasistisk symbol för, enligt Henrik Arnstad.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Soros högra hand får skattefinansierad topptjänst av Löfven

Ledde internationell valpåverkanskampanj för att stoppa SD. Nu ska den 49-årige vänsterbankiren jobba för en "radikal omställning" av Sverige – på uppdrag av regeringen.0 Plus

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.