Foto: Gage Skidmore

Ron Paul krossar Mitt Romney i Minnesota

Publicerad 27 april 2012 kl 16.57

Utrikes.Den libertarianske presidentkandidaten Ron Paul har vunnit en jordskredsseger i den svenskättade delstaten Minnesota. Nu när Minnesotas delegater blivit framröstade vinner Ron Paul nästan alla av dem.

Gilla artikeln på Facebook

I etablerad media målas bilden upp att kampen om presidentposten står mellan den sittande presidenten Barack Obama och guvernören Mitt Romney.

Till medieelitens stora förtret har dock libertarianen Ron Paul inga planer på att ge upp och nu visar det sig att den populäre kongressledamoten från Texas håller på att vinna flest delegater i ett antal olika delstater.

I februari hölls ett caucusval i Minnesota, ett val som då vanns avhopparen Rick Santorum. Det är dock först nu som delegaterna valts i så kallade distriktskonvent och den store segraren är Ron Paul.

När rösterna har räknats står det klart att Ron Paul kammar hem hela 20 av 24 delegater, uppger den amerikanska tidningen The Slate.

Förutom storsegern i Minnesota gör uppgifter gällande att Ron Paul även vunnit flest delegater i Maine och i Iowa. Även om Mitt Romney fortfarande ser ut att leda stort så hoppas många att Ron Paul ska kunna göra ett betydande intryck på partikonventet i höst, då delegaternas röster slutligen räknas.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

FI inleder ärende mot skandalbanken – igen. Misstänks för brott mot marknadsmissbruksförordningen.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.