S-diakonen Anna Ardin: Sverigedemokrater firar massmordet på Utöya

Publicerad 23 juli 2019 kl 16.49

Inrikes. Diakonen och S-profilen Anna Ardin skrev på Facebook att "Sverigedemokrater" firar årsdagen av Anders Behring Breiviks massmord på Utöya. Men efter att ha fått kritik raderade hon inlägget, rapporterar Nyheter Idag.

Gilla artikeln på Facebook

”Idag firar nazister och sverigedemokrater en av de värsta attackerna på demokratin sedan andra världskriget. Massmordet av såna som mig på Utøya”, skrev Anna Ardin i ett Facebook-inlägg under måndagen, på årsdagen av Utöya-dådet.

Ardin, som är mest känd för sin roll i det svenska målet mot Wikileaksgrundaren Julian Assange, är idag diakon i Equmeniakyrkan och styrelseledamot i Socialdemokrater för tro och solidaritet.

När inlägget uppmärksammades på Twitter fick S-profilen hård kritik för formuleringen – till och med från vissa liberaler.

Då valde Anna Ardin att radera inlägget.

"Nej, jag har inte sagt att 1,2m svenskar firar Utøya. Några spelade Breivik, prickade SSUare i ett dataspel och skrattade, jag tog bort min privata post på Facebook & bad om ursäkt för svepande påstående. Drevet rullar vidare", skrev hon i ett nytt inlägg på Twitter.

I en kommentar till Nyheter Idag klagar S-diakonen på att hon nu utsätts för näthat.

"Jag har tagit bort inlägget och bett om ursäkt för att det var svepande. Det var också privat och inte avsett för offentligheten från början. Det verkar finnas gott om andra som vill att det ska spridas", skriver Ardin.


Fria Tider i Malmö

Kraftig stålkonstruktion håller gängen på avstånd. Butiksbiträdet till Fria Tider Plus: "Polisen gör ingenting, det är rena Chicago."0 Plus

Henrik Arnstad

Elaka tungor hånar DN-veteranens nya teori. Detta folkslag är trollkarlen Gandalf en rasistisk symbol för, enligt Henrik Arnstad.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Klarnas kreditförluster fördubblade när fler än någonsin söker skuldsanering

Inkassojättens kundförluster 1,2 miljarder.. "Det finns ett stort behov" av att slippa betala i Sverige nu, enligt Kronofogden.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.