SD: EU-förslaget kommer öka invandringen

Publicerad 24 september 2020 kl 10.19

Inrikes. Ylva Johanssons (S) förslag om en ny gemensam asylpakt inom EU är i viktiga delar ett misslyckande. Den kommer nämligen öka på invandringen och "pull-faktorerna" blir enorma, skriver Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Charlie Weimers på Aftonbladet Debatt.

Gilla artikeln på Facebook

Det var igår som den svenska EU-kommissionären Ylva Johansson presenterade sitt förslag till en ny gemensam invandringspolitik.

Förslagen skulle få ordning och reda på invandringen till EU.

Men i själva verket kommer förslagen öka invandringen till Sverige. Det hävdar Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Charlie Weimers.

EU:s förslag slopar Dublinförordningen. Principen om "första säkra land" ska alltså inte gälla längre, utan i stället införs ett system baserat på familjeanknytning, enligt Weimers.

"Det innebär att en migrant som till exempel har en bror som tidigare migrerat eller fått asyl i Sverige enbart behöver ta sig ett fåtal kilometer från Turkiet till EU:s mottagningscenter på Lesbos för att sedan direkt omfördelas till Sverige. Förslaget kommer få till effekt att länder som historiskt burit en stor del av bördan för asylmigrationen även fortsättningsvis kommer belastas. Om förslaget genomförs riskerar därför migrationen till Sverige att öka än mer", skriver han på Aftonbladet Debatt.

Enligt Charlie Weimers innebär förslaget att anhöriginvandringen utökas "bakvägen". Även syskon kommer innefattas av det nya systemet och kraftigt öka på "pull-faktorerna", påpekar SD-politikern.

Människor från hela världen som har en släkting i något europeiskt land kommer få incitament att ta sig till ett av EU:s mottagningscenter för att sedan omfördelas till det land de har en släkting i, bedömer han.

I en film på Youtube tillägger Weimers att "anhöriginvandringen utökas till att omfatta inte bara kärnfamiljen utan även syskon och det kommer öka invandringen på ett sätt som är ohållbart". Han är också kritisk till att det inte finns någon analys av kulturell sammanhållning, alltså hur invandringen påverkar europeiska samhällen. Charlie Weimers säger att han är "väldigt, väldigt skeptisk".


"Sexfantasier inte alltid så PK". Porrforskarens nya fakta utmanar feministiska teorier.0 Plus

Nya Sverigebilden

Scener från Malmö väcker förundran i USA. "Den svenska regeringen har tagit in en befolkning som hatar dem."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Kolumn: Joakim Andersen. Otryggheten är högst verklighetsbaserad – och resultatet av politiska val.0 Plus

Vetenskap

Svensk studie: Vissa får för få antikroppar för att upptäckas. Alla undersökta coronapatienter hade antikroppar.0 

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Kultur

Odenstaty invigdes i Staffanstorps kommun. Statyn är tre meter hög och sex ton tung.0 

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0