SD i Stockholm öppnar för att lägga ned Bromma

Publicerad 9 mars 2024 kl 15.08

Intervju. Sverigedemokraterna i Stockholms stad öppnar för att lägga ned Bromma flygplats – i strid med partilinjen. Den nya inriktningen lanseras av partihöjdaren Henrik Vinges fru Linnéa Vinge.

Dela artikeln

År 2038 går arrendetiden ut för Bromma flygplats i västra Stockholm och den rödgröna majoriteten i Stockholms stads kommun­fullmäktige har under våren sagt upp markavtalet med Swedavia, i ett försök att sabotera Tidö-partiernas överenskommelse om att bevara flygplatsen.

SD anser officiellt att flygplatsen fyller en alltför viktig funktion för andra städer och för landsbygden för att en nedläggning ska tillåtas på riksnivå. Men nu kommer alltså andra signaler från SD lokalt i Stockholms stad.

– Jag tycker att det är synd att ha en flygplats på så attraktiv mark. Men den finns där i dag, det är en faktor. Jag vill inte riktigt säga varken ja eller nej, men jag känner inte så starkt kring att den ska vara kvar, säger Linnéa Vinge, gruppledare för partiet i Stockholm, till Aftonbladet.

Linnéa Vinge säger också att hon personligen kör elbil och att hon vill se en ny linje i fråga om vindkraft.

Linnéa Vinge är gift med partihöjdaren Henrik Vinge och bosatt i en 14-miljoner­kronors­villa i just Bromma. Henrik Vinge ingår i sin tur i Jimmie Åkessons innersta krets och ledde förhandlingarna på Tidö slott när SD enades med regeringspartierna om att bevara flygplatsen och att bygga ut kärnkraften, bland annat.


Efter snyftreportaget i GP. Joakim Lamotte ställde kompletterande fråga till jättefamiljen.0 Plus

Fyra i matchfixningshärva. Allsvenskan-matchen var uppgjord på förhand.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Just nu: Israel bombar Iran

Hämnden. Även mål i Irak och Syrien bombas, enligt uppgift.0 

Ekonominyheter

Skattesubventionerade "serverhallar" var bitcoinfabriker

Nya cirkusen kring politikernas skandalsatsning.. "Hur mycket pengar den här sedelpressen spottat ut i tillgångar, det vet vi inte."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.