Regeringens budget för 2016
Sven-Olof Sällström (SD).

SD kritiserar att regeringen satsar 40 miljarder på ökad tredje världen-invandring

Publicerad 21 september 2015 kl 18.42

Inrikes. 40 miljarder kronor till ökad invandring från tredje världen, höjd bensinskatt och "skattefinansierade låtsasjobb" – det är några av de saker i regeringens budgetförslag som Sverigedemokraterna riktar hård kritik mot.

Gilla artikeln på Facebook

Idag lämnade regeringen sin budgetproposition för 2016 till riksdagen. Budgeten kommer att släppas igenom av de borgerliga partierna tack vara den så kallade Decemberöverenskommelsen, DÖ.

Det parti som står utanför maktkartellen, Sverigedemokraterna, riktar dock hård kritik mot regeringens prioriteringar.

– Det är en till stor del lånefinansierad budget som inte når några av de mål som regeringen själva ställt upp. Ett exempel är sysselsättningen. Skattefinansierade låtsasjobb för att dölja arbetslösheten förbättrar inte situationen på lång sikt. Vad som behövs är riktiga, varaktiga jobb och livskraftiga företag, säger Sven-Olof Sällström, SD:s arbetsmarknadspolitiske talesperson, i en kommentar.

Han noterar bland annat att regeringen har avsatt 40 miljarder kronor för ökad invandring från tredje världen.

– Det enda utgiftsområde som tycks tilldelas obegränsade resurser är det för migration och integration. Samtidigt som man kan se nedskärningar inom många områden och skattehöjningar för vanligt folk, reserverar regeringen 40 miljarder kronor för ökad invandring. Det här är en grov felprioritering, skattebetalarnas pengar bör användas mer ansvarsfullt. 

Sven-Olof Sällström är också kritisk till den höjda bensinskatten.

– Den höjda skatten på drivmedel slår extra hårt mot landsbygden, där många är beroende av bilen som färdmedel. En sådan åtgärd gör att verksamheter som jordbruk och skogsbruk kommer att få det ännu kärvare nu, säger han.


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Ny studie ger överraskande resultat. Så nära var det att andra världskriget blev kärnvapenkrig.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Swish ligger nere igen. "Jobbar för fullt på det".0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.