Tidöbluffen
ÅREN GÅR: Under sitt jultal i år lovade Ulf Kristersson att han skulle genomföra sitt paradigmskifte nästa år. Något han även lovade genomföra i 2022 års jultal.

SD:s krismöte med Kristersson om uteblivna paradigmskiftet

Publicerad 24 december 2023 kl 14.10

Inrikes. SD:s påstådda framgångar i Tidöavtalet, i synnerhet när det gäller invandringspolitiken, verkar inte bli genomförda. Istället väntas regeringen dra ut på utredningarna så länge att S hinner komma tillbaka innan de är genomförda – och nu har SD-ledaren Jimmie Åkesson suttit i krismöte med statsminister Ulf Kristersson om problemet, skriver Expressen.

Dela artikeln

Inom SD har det under hösten växt ett missnöje och en oro som eskalerat på senare tid, enligt tidningen.

En utredning av invandringspolitiken – som ska ta invandringen till EU:s miniminivå – dröjde över ett år bara att tillsätta. Först i oktober i år tillsatte regeringen utredningen – ytterligare ett halvår försenad jämfört med vad man lovat SD.

Dröjsmålet är enligt SD helt obegripligt och kommer att innebära att utredningen – om den inte blir försenad – precis hinner bli klar innan nästa val.

"Har blivit blåsta"
Sen ska lagförslag skrivas, beredas och skickas på remiss, vilket innebär att Socialdemokraterna, som väntas komma tillbaka till makten efter valet om opinionsläget håller i sig, kan välja om de vill införa SD:s högtflygande planer på att minska invandringen eller inte.

Enligt Expressen börjar allt fler inom SD nu inse att man har "blivit blåsta" av Kristersson.

Tidningen skriver att partiet tvivlar på Kristerssons "förmågan att leverera" och nu har haft ett krismöte med statsministern om dennes saktfärdighet.

Enligt uppgifterna är mötet ett uttryck för den största krisen i regeringssamarbetet hittills, och den skulle kunna leda till att Kristerssons regering faller.

Under sitt jultal igår lovade Ulf Kristersson traditionsenligt att han skulle genomföra sitt paradigmskifte året därpå.

– Under 2024 kommer paradigmskiftet att genomföras, sade Kristersson.

Samma löfte lämnade statsministern även i förra års jultal.

– Åren av ständigt svagare regeringsmakt är över. Vi kommer att genomföra ett paradigmskifte i svensk politik, lovade han då.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Coronavaccin

Läkare och makthavare hängdes 1948. Här är okända dokumentet som klassar tvångs­vaccinering som brott mot mänskligheten – än idag.0 Plus

Portabel "skyddskupol" skyddar styrkorna på marken. Samtidigt storsatsar Sverige på föråldrade amerikanska Patriot-system.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Lämnar SD efter Expressens bluffdrev

Tog skämt ur sitt sammanhang. Nu lovar Alexander Edbom att stämma vänstertidningen.0 

Ekonominyheter

Klart: Personer födda 1957 kompenseras

Så mycket får du – om du är född rätt år.. Årskullen har missgynnats av skattelagstiftningen och höjda åldersgränser.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.