Migrationsverkets skandalvärvning
Angeles Bermudez-Svankvist.

Skandalbyråkrat ska "sysselsätta" 180.000 asylsökare

Publicerad 9 mars 2016 kl 18.16

Inrikes. Arbetsförmedlingens kontroversiella tidigare generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist har nu anlitats av Migrationsverket för att skapa "organiserad sysselsättning" för hundratusentals asylsökare. Från AF fick hon sparken efter en mobilräkning på 280.000 kronor.
 – Jag kan bidra med goda exempel, säger Angeles Bermudez-Svankvist i en kommentar.

Dela artikeln

Just nu har Migrationsverket nästan 180.000 inskrivna i sitt mottagningssystem och handläggningstiden för asylärenden är lång.

För att asylsökarna inte ska drabbas negativt av den långa väntan startar Migrationsverket ett projekt som ska ge "en meningsfull och aktiv väntan i form av exempelvis självhushåll, praktik, svenskundervisning eller aktiviteter i regi av frivilligorganisationer".

Ansvarig för projektet blir Angeles Bermudez-Svankvist, som kommer att ha uppdraget fram till slutet av året.

Bermudez-Svankvist var generaldirektör för Arbetsförmedlingen åren september 2008 till augusti 2013, då hon fick sparken – bland annat för att ha låtit skattebetalarna stå för en mobiltelefonräkning på 280.000 kronor.

Du betalar
Efter att ha fått sparken fick hon behålla en "tjänst" på regeringskansliet och hade kvar sin lön på 142.000 kronor i månaden. Hon skröt senare om hur hon slapp arbeta och kunde tillbringa sin tid med att bada och ha det skönt på skattebetalarnas bekostnad.

– Jag vann! För jag är på Sturebadet och tränar med full lön, sade hon i en intervju med Dagens Arena i juni 2014.

Angeles Bermudez-Svankvist fick också i uppdrag att arrangera en internationell konferens om "islamofobi" av före detta integrationsminister Erik Ullenhag (FP).

Hon är nöjd med sitt nya skattefinansierade uppdrag på Migrationsverket.

– Jag kan bidra med goda exempel och öppna dörrar mellan olika aktörer centralt, regionalt och lokalt, säger Angeles Bermudez-Svankvist i ett pressmeddelande.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Prognos: Bostadsbyggandet på fortsatt låga nivåer

Tecken på en liten vändning.. "Men vi är långt ifrån de nivåer som behövs."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.