Skånsk protest mot nedläggning av Ringhals och Bromma

Publicerad 3 juni 2021 kl 17.58

Inrikes. Region Skåne kommer att tillskriva regeringen och kräva att Ringhals 1 startas igen och att nedläggningen av Bromma flygplats stoppas. Det är resultatet av ett SD-förslag i region Skåne, som fick fullt bifall i regionstyrelsen idag.

Gilla artikeln på Facebook

När det gällde förslaget om att skriva till regeringen om att återstarta Ringhals 1 fick SD stöd av Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna.

När det gällde att skriva till regeringen och kräva att nedläggningen av Bromma stoppas fick Sverigedemokraterna stöd av samtliga allianspartier.

– Det är mycket glädjande att det finns en politiskt majoritet i Region Skåne för en återstart av Ringhals 1 och för att behålla Bromma flygplats. Det är samtidigt mycket tråkigt att Socialdemokraterna inte förstår vikten av stabil kärnkraft för att elpriserna i Skåne ska kunna hållas låga, säger Niclas Nilsson, regionråd och gruppledare för SD, i ett uttalande.

Enligt Nilsson är det "helt obegripligt" att Socialdemokraterna inte förstår vikten av inrikesflyget och den centrala roll som Bromma flygplats spelar i transportsystemet.

Den planerade nedläggningen av Bromma har tagits emot väl i villaområdena runt Bromma men väckt ilska bland pendlare och inrikesresenärer i övriga landet, som kommer att hänvisas till avlägsna Arlanda flygplats för att ta sig till Stockholm om planerna sätts i verket.


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Liberala floskeln "Vi är alla afrikaner" utmanas av spektakulärt fynd. Människoliknande varelser i Europa vid en tid då våra påstådda förfäder i Afrika såg ut som apor, enligt ny studie.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

Har bara krav och inga skyldigheter. Kan invandrarnas relation till Sverige verkligen upprätthållas i längden, undrar Jan Tullberg.0 

Mer från Inrikes

Larmet: Kvinnliga skogsägare inte feminister

Nya genusstudien.. Kvinnorna agerar också utifrån "maskulinitetsnormer" genom att såga med motorsåg.0 

V vill fälla Löfven om marknadshyror införs

Tänker agera före sommaren.. Men för att väcka en misstroendeförklaring i riksdagen måste partiet få stöd av något annat parti.0 

Vetenskap

Snabbt ökande förskrivning av adhd-läkemedel . Var tionde pojke i Sverige har nu fått diagnosen.0 

Enkelt test visar risken för alzheimer. Lundaforskarnas upptäckt.0 

Kultur

Abortaktivistens bild upprör. "Så där håller man inte ett spädbarn."0 

"Jag kallar det PK": Ulf Brunnberg rasar mot nya Saltkråkan. Skådisarnas bråk om nyinspelningen.0