Skattefinansierade vänstertidningens nyårsönskning: Att Elon Musk dör en plågsam död

Publicerad 2 januari 2024 kl 11.01

Media. Vänstertidningen Dagens ETC har publicerat en nyårsartikel – i vilken deras skribent Myra Åhbeck Öhrman uttrycker sin önskan att Elon Musk ska dö en plågsam död under 2024.

Dela artikeln

Dagens ETC får över 20 miljoner kronor i statligt presstöd om året.

På nyårsafton publicerade vänstertidningen en artikel med rubriken "Nyårsenkäten: Det här hoppas vi ska hända 2024". Man har frågat olika personer vad Sverige och världen behöver "för att bli en bättre plats för oss alla".

En av dem som tillfrågas är Myra Åhbeck Öhrman, som själv skrivit för Dagens ETC. Annars är hon mest känd för att ha varit medarbetare i den vänsterextrema podden "Haveristerna", som är känd för att sprida grova våldshot mot politiska meningsmotståndare.

I nyårsartikeln uppger Myra Åhbeck Öhrman att en av hennes främsta önskningar inför 2024 är att X- och Teslaägaren Elon Musk ska dö.

Hon skriver att hon skulle vilja se Musk lämna "jordelivet på mest underhållande sätt möjligt (brinnande Teslavrak för maximal poesi, autoerotisk kvävning för realism)".

Den 1 januari började en ny lag om mediestöd att gälla. Enligt den ska mediestöd bara ges till nyhetsmedier som "har en publicistisk verksamhet som inte väsentligt verkar mot grunderna för det demokratiska styrelseskicket eller väsentligt är i konflikt med respekten för alla människors lika värde och den enskilda människans frihet, värdighet och personliga integritet".

Andreas Gustavsson, chefredaktör Dagens ETC, har inte svarat på förfrågningar om att kommentera sin publicering.


Nyheter från förstasidan

I princip klart för vapenvila i Gaza

Hamas och Israel nära enighet. Sex veckors vapenvila ser ut att bli av.0 

Ekonominyheter

Bostadspriserna "steg" igen

SBAB: Säsongseffekt.. Oklart om priserna stiger på riktigt.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.