"Skicka gängkriminella till Ukraina"

Insändare

Publicerad 6 mars 2023 kl 17.12

Insändare. Sverige borde ingå ett avtal med Kiev för att skicka dömda gängkriminella till ukrainska fängelser, enligt skribenten.

Dela artikeln

Det ukrainska justitiedepartementet säger sig nu vilja sälja och privatisera 30 fullt utrustade fängelser. Här har svenska kriminalvården en fantastisk möjlighet att kunna lösa problemet med sina överbeläggningar och samtidigt komma billigt undan.

För varför skulle inte gängkriminella från "orten" kunna straffas i Ukraina i stället för i Sverige? Det skulle även ge bra med arbetstillfällen för lokalt anställda ukrainska fångvaktare, som inte är så benägna att dalta med de kriminella på det sätt som sker med svenska fångvaktare.

Dessutom skulle detta stödja återuppbyggnaden av Ukrainas ekonomi när kriget väl har tagit slut.

Låt strafftiden bli till en tvättäkta aha-upplevelse för dömda gängkriminella i Sverige och låt dem hamna i stenhårda ukrainska straffängelser i stället för slappa hotellanstalter med Playstation, gourmetmåltider och daltande.

Sedan kan de dömda fångarna utvisas direkt tillbaka till sina hemländer efter avtjänat straff. De behöver aldrig sätta en fot mer i Sverige.

Bekymrad medborgare


Nyheter från förstasidan

Fler dömda iranier vill slippa fängelse efter Kristerssons uppgörelse

"Det är diskriminering". Kritik mot att regeringen inte lyckades tömma alla iranska fängelser på svenska medborgare.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.