Skola med "toleransprojekt" anställde invandrare – nu har ÄNNU en av dem dömts för sexattack mot elev

Publicerad 4 februari 2018 kl 12.52

Inrikes. En eritrean som fått anställning som lärarvikarie på Fuxernaskolan i Lilla Edet har dömts för att ha sexuellt ofredat en 15-årig flicka på skolan. För bara drygt en månad sedan dömdes en arabisk anställd för samma brott på samma skola – som inför övergreppen hade lanserat ett "toleransprojekt" för att bekämpa fördomar mot invandrare bland eleverna.

Gilla artikeln på Facebook

Fria Tider uppmärksammade så sent som i december domen mot en kriminell arab i 25-årsåldern som hade anställts av Fuxernaskolan för att främja "integration".

Araben hade sexuellt ofredade en 14-årig flicka på skolan, bland annat genom att skicka penisbilder till henne och sms med formuleringar som: "Du ska rotera på min kuk. Du kommer inte kunna gå på två dagar".

Nu har en lärarvikarie på samma skola, denna gång en 24-årig eritrean, dömts för sexuellt ofredande mot en 15-årig kvinnlig elev.

Enligt domen skedde övergreppen under hösten 2016. Vid ett tillfälle befann de sig i ett grupprum på skolan när afrikanen ställde sig bakom flickan och tog tag i hennes hår och ansikte. När hon reste sig lyfte han upp henne i luften, tog på hennes bröst och tryckte in sina fingrar i hennes mun. 

I polisförhör har flickan berättat att hon började skrika, vilket ledde till att en annan lärare tog sig in i grupprummet. Då ställde eritreanen ner flickan igen och lämnade rummet.

Vikarien stängdes av med omedelbar verkan och händelsen polisanmäldes, uppger Lilla Edets kommun.

Mohammed påstår i polisförhör att det i själva verket är flickan som varit närgången mot honom och att han var tvungen att "sätta en gräns". Hans påståenden avfärdades dock av tingsrätten.

Tidigare under samma höst rapporterade Sveriges Radio att Fuxernaskolan hade fått 100.000 skattekronor av kommunen för att motverka "rasism" genom ett "toleransprojekt".

– Vi har ju mött åsikter där man inte är tolerant mot oliktänkande eller personer med olika utseenden. Det är grunden till att vi vill ha ett förebyggande arbete där vi kan mötas och se alla människors lika värde, sade Marie Hagman, biträdande rektor för Fuxernaskolans årskurser 7-9.

Fuxernaskolan, som har tagit in många så kallade ensamkommande flyktingbarn, har uppmärksammats för sina usla elevprestationer, våldsamheter och sexuella ofredanden.

Den 18 januari 2018 kom domen från Vänersborgs tingsrätt. Eritreanen dömdes till villkorlig dom för sexuellt ofredande. Han ska även betala 11.800 kronor i skadestånd till flickan.


Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Ny studie om mirakeldieten. Överviktiga medelålders kvinnor fick äta obegränsat – rasade i vikt.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Google vill hjälpa dig göra rasmedvetna val

Företag rasinventeras.. Företag med svarta ägare får särskild märkning.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.