" /> " /> " />
Pressbild: Griffin Primary School

Skola registrerade 7-åring som rasist

Publicerad 20 februari 2012 kl 07.52

Utrikes.En 7-årig pojke har blivit registrerad som rasist efter att ha frågat en klasskamrat: ”Är du brun eftersom du kommer från Afrika?" Nu har pojkens mor tvingats skriva på ett intyg där hon erkänner att sonen är rasist.

Gilla artikeln på Facebook

Hayley White fick ett telefonsamtal förra månaden från skolan, som meddelade att hennes son hade varit inblandad i en "rasistisk incident". Hon blev kallad till ett möte med 7-årige sonen Elliott, läraren och biträdande rektorn för att ta itu med den "rasistiska händelsen".

Under mötet fick Hayley läsa en kopia av skolans regler och i synnerhet dess policy om nolltolerans för rasism.

- Jag fick veta att jag skulle behöva skriva på ett formulär att erkänna min son hade gjort ett rasistiskt anmärkning som skulle läggas fram till den lokala skolstyrelsen för vidare utredning, säger hon till Daily Mail.

- Jag vägrade att underteckna det trots påtryckningar från personalen, jag berättade för personalen att jag inte tycker kommentaren var rasistiskt. Min son är nyfiken, han tycker om att ställa frågor, men det gör inte honom till en rasist.

Skolans studierektor Janet Adamson meddelar att man agerat enligt myndigheternas regelverk för skolor om "rapportering av rasistiska incidenter". Fria Tider har tidigare skrivit om det kontroversiella regelverket, som innebär att småbarn åsiktsregistreras om de uttrycker rasism.

- Det finns en lagstadgad skyldighet att rapportera varje tillbud som uppfattas som rasistiska av offret eller någon annan person, säger Vanessa Harvey-Samuel vid den lokala skolstyrelsen till Daily Mail.

Förra året i England avslöjades det att lärare registrerade tusentals barns rasistiska eller homofobiska uttalanden. Mer än 20.000 elever i åldern 11 år eller yngre rapporterades för så kallade hatbrott, som att använda ordet "Gaylord".


Beskrivs som "unikt" av försvaret. Se videon från dramatiska övningen på Östersjön.0 Plus

Estoniakatastrofen

"Inte sant, dumheter." Svenska tidningen stämplas som fake news-källa.0 Plus

Nyheter från förstasidan


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.