Onanisten i tvättstugan
TV4-profilen och storbedragaren döms för att ha sexofredat sex ensamma kvinnor i tvättstugan på olika studentboenden i Stockholmsområdet.

Skräckrunkaren i källaren var känd profil på TV4

Publicerad 16 januari 2018 kl 19.25

Inrikes. "Gladiatorerna"-vinnaren strök runt mellan olika studentboenden i Stockholmsområdet och onanerade framför ensamma kvinnor i tvättstugor. Nu har 38-åringen – som skyllde allt på en påhittad tvillingbror som heter Eddie – dömts till fängelse för ett mycket stort antal brott.

Gilla artikeln på Facebook

© Polisen

Här fångas han av kameran när han tar ut pengar från en bankomat i Stockholm. (Klicka för större bild.)

Förra veckan dömdes en man till fyra års fängelse för för en mycket omfattande bedrägeribrottslighet. Han hade också sexuellt ofredat sex olika kvinnor genom att onanera inför dem.

Nu kan Fria Tider avslöja att den dömde är Joseph Junior Onema, 38, som under flera år deltog i TV4:s succéprogram "Gladiatorerna" – som han bland annat vann år 2001.

Gick till attack i tvättstugor
Mellan juli 2016 och september 2017 tog sig Onema enligt domen till olika studentområden i Stockholmsområdet.

I tvättstugan överraskade han sina ensamma kvinnliga offer genom att blotta sitt könsorgan och onanera inför dem. I ett av fallen blottade han sig istället i studenthusets allmänna utrymme.

En av kvinnorna lyckades ta ett foto på mannen medan han onanerade – något som bidrog till att han till sist kunde identifieras.

Enligt domen har den afrikanske TV4-profilen vidare, mellan 2013 och 2017, gjort sig skyldig till ett mycket stort antal grova bedrägerier mot sammanlagt cirka 35 olika målsäganden.

"Vann Gladiatorerna två gånger"
Hans vanligaste tillvägagångssätt har varit att tillägna sig olika privatpersoners bankuppgifter – eller att starta nya konton i deras namn. Sedan har han tagit lån och tagit ut pengarna. Sammanlagt rör det sig om flera miljoner kronor som stulits från de olika offren.

Under rättegången berättade Joseph Onema om sin karriär på TV4.

– När jag var yngre tränade jag bland annat basket på elitnivå och deltog i "Gladiatorerna" där jag vann både 2001 och 2004, sade han.

38-åringen nekade till brott och uppgav att han sedan 2010 ägnat sig åt "affärer med guld och bilar" och att han knappt vistats i Sverige under denna period.

"Det var min tvillingbror Eddie"
Han påstod vidare att det var hans "tvillingbror Eddie", och inte han, som hade gripits för brotten under 2014 och 2016 – vid det senare tillfället för sexuellt ofredande.

Tingsrätten konstaterade dock att det var först i de sista polisförhören 2017 som Joseph Onema kom med uppgiften om att han skulle ha en tvillingbror och att uppgifterna han lämnat om "Eddie" var "mycket ytliga".

"Han har inte kunnat nämna några detaljer om Eddies liv vilket är märkligt om de hade en så pass nära relation som han ändå vill påskina. Vid de sökningar som har gjorts i olika register har inte erhållits någon träff. Det är helt verklighetsfrämmande att en person skulle ha levt i Sverige under så många år utan att detta skulle ha medfört något avtryck. Inte minst som tvillingbrodern bl.a. ska ha gått i skola här", står det i domen.

Enligt domstolen är det "uppenbart att påståendet om tvillingbrodern är en ren efterhandskonstruktion och att Joseph Onema har uppfunnit tvillingbrodern för att kunna freda sig mot de omständigheter som knyter honom till påstådda brott". 

Fyra års fängelse
Istället finner tingsrätten att omfattande bevisning knyter Onema till brotten. Domen blev fyra års fängelse för den omfattande bedrägeribrottsligheten samt för grovt penningtvätt och sex fall av sexuellt ofredande. Han ska också betala skadestånd till ett stort antal privatpersoner och banker.

Tre av hans afrikanska kumpaner, två män och en kvinna, kommer undan med villkorlig dom för penningtvätt.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Kraftig ökning av nya jobb i USA

Börsen upp tolfte dagen på två veckor.. Bidragseufori ger fortsatt rally i stödpaketens spår.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.