31-åringen och hans meddelande till Joakim Lamotte.

Skrev våldtäktshot till Lamotte – anställdes som "trygghetsvärd" på skola

Publicerad 14 oktober 2020 kl 01.16

Inrikes. En brottsdömd man skrev våldtäktshot riktade till Joakim Lamotte och hans barn. Den 31-årige albanen har fått jobb som trygghetsvärd på en gymnasieskola i Malmö – men skolan uppger nu för Fria Tider att mannen omedelbart har sparkats.
– Thorengruppen, som är huvudman för Thoren Business School, har skyndsamt utrett ärendet och vidtagit åtgärder, meddelar skolans kommunikatör Kevin Hörqvist.

Gilla artikeln på Facebook

Journalisten Joakim Lamotte uppmärksammar själv händelsen i ett inlägg på Facebook.

"Först trodde jag inte att det var sant när jag fick höra att en person som skrivit de grövsta hoten man kan tänka sig har fått jobb som trygghetsvärd för ungdomar. Men efter att ha granskat ärendet är det bara att konstatera att det stämmer", skriver han och fortsätter:

"Personen som skrev detta brutala meddelande till mig jobbar alltså nu med ungdomar på elevhälsan på Thoren Business School i Malmö."

Lamotte drar slutsatsen att skolan "struntar i att kontrollera personer de anställer eller att de inte bryr sig". Han konstaterar också att mannen tidigare är dömd för brott.

Kevin Hörqvist, kommunikatör på skolan, uppger på tisdagskvällen för Fria Tider att Thorengruppen, huvudman för Thoren Business School, "skyndsamt utrett ärendet och vidtagit åtgärder" mot den 31-årige albanen.

Thorengruppen skriver i en skriftlig kommentar att man uppmärksammats på "de allvarliga anklagelserna" som riktats mot den anställda, "det oacceptabla språkbruk och de hotelser som förekommit i sociala medier".

"Oaktat skuldfrågan är detta språkbruk och agerande något vi naturligtvis tar starkt avstånd ifrån och inte kan acceptera", fortsätter man.

Enligt Thorengruppen har 31-åringen omedelbart sparkats:

"Vi har skyndsamt utrett ärendet och den interna genomlysningen har landat i att vi vidtagit de åtgärder vi anser nödvändiga och i samförstånd avslutat anställningen med berörd medarbetare."

Vidare uppger Thorengruppen att man i samband med detta gjort en "övergripande genomlysning" av sina rutiner kring anställningsprocessen kopplat till fallet.

"Vid anställning följer vi det reglemente som säger att vi ska begära ut ett utdrag från belastningsregistret, som avser anställningar inom skola och barnomsorg. Det gjorde vi även i detta fall och där påvisades inga oegentligheter enligt de krav som ställs från myndigheterna."

31-åringen dömdes i maj förra året för ringa narkotikabrott och rattfylleri.


Befolkningsbytet

Nytt rekord i utvandring. Siffror visar: Så flyr vi när tredje världen flyttar in.0 Plus

Fick orgasm av våldtäkten och stannade kvar för två till. "Tänkte att jag förtjänade det" – nu får Tinder-kvinnan 115.000 kr i skadestånd och mannen fängelse.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Biden försöker sätta kommunist på tung finanspost

Tunga protester från delstaterna och republikaner.. Vita huset vill att bankiren Saule Omarova tar över myndigheten OCC.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.