Bella Nilsson uppges ha gömt sig i ett förråd närpolisens insatsstyrka slog till.

Sopdrottning anhållen för grovt miljöbrott

Publicerad 14 september 2020 kl 15.17

Inrikes. Bella Nilsson och hennes make har blivit mångmiljonärer på sophantering och annan skattefinansierad verksamhet. Men nu begärs de, tillsammans med en tredje person, häktade för grovt miljöbrott.

Gilla artikeln på Facebook

Enligt häktningsframställan till Värmlands tingsrätt begärs tre personer häktade på sannolika skäl misstänkta för grovt miljöbrott på flera platser i landet under åren 2015-2020.

Det rör sig bland annat om den mediehyllade välfärdsentreprenören Bella Nilsson och hennes make, som ligger bakom sophanteringsföretaget NM Trading & Transport med moderbolaget NMT Think Pink, skriver Expressen.

Enligt uppgifter till tidningen gömde sig Bella Nilsson i ett förråd när polisen insatsstyrka slog till mot familjens stora villa utanför Stockholm.

Makarna Nilsson har moderbolaget NMT Think Pink som har tre dotterbolag. Ett av dem är NM Trading & Transport AB som ägnar sig åt sopåtervinning och som både för 2018 och 2019 fick Dagens Industris Gasellpris vars syfte är att "hylla och stödja svenskt näringsliv och företagare", skriver Dina Pengar.

NM Trading har på tre år gjort en vinst på cirka 10 miljoner kronor och under 2019 tog Bella Nilsson ut en inkomst på drygt 1,5 miljoner kronor. Makarna har vant sig vid ett lyxliv med "racerbilar, båtar, fester, champagne", konstaterar Dina Pengar.

Asylbaronen Leif-Ivan Karlsson, känd från tv och en vän till paret Nilsson, sattes år 2017 som vice vd för företaget.

Lokala medier började tidigare i år skriva om att sopor som bolaget skulle återvinna istället flyttades till sopstationer som sedan började brinna. NM Trading påstod att det var någon utomstående person som hade tänt eld på soporna.

Efter en av bränderna, på en gammal sågverkstomt i Skultuna, JO-anmälde Bella Nilsson en kvinnlig brandman som skrivit om händelsen på sociala medier.

"Jag Bella Nilsson har över lång tid varit utsatt för såväl grovt förtal, förföljelse, grova trakasserier, utpekad som brottsling och klandervärd vilket är ägnad att utsätta mig och min familj för andras missaktning", skrev Nilsson i anmälan och fortsatte:

"Jag känner mig kränkt att bilder på mig sprids och kommenteras med hjälp av en deltidsbrandman."


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Vetenskap

Stor svensk studie bekräftar fördomar. Höjda bidrag från S-regeringen får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0 

Vetenskap

Svensk studie: Vissa får för få antikroppar för att upptäckas. Alla undersökta coronapatienter hade antikroppar.0 

Forskare har lyckats studera extremt sällsynt grundämnde. Endast 70 mg astat finns i jordskorpan.0 

Kultur

Odenstaty invigdes i Staffanstorps kommun. Statyn är tre meter hög och sex ton tung.0 

Raskrav införs för att få Oscar för bästa film. Nya "mångfaldskriterier" måste uppfyllas.0