Islamiska staten

Före detta IS-fånge talar ut om hotet att få halsen avskuren

Publicerad 15 mars 2015 kl 18.19

Utrikes. Den spanske journalisten Javier Espinosa talar i dagens Sunday Times ut om skräcken som fånge hos Islamiska staten och de ständiga påminnelserna om att han skulle halshuggas.

Gilla artikeln på Facebook

© Faksimil

Sunday Times

Tortyr och skenavrättningar hör till vardagen som fånge hos IS, skriver Espinosa. Bland annat brukade en av de muslimska männen, som identifierats som Mohammed Emwazi från Storbritannien, dra med en stor kniv över hans hals och säga:

– Känner du den? Kall, inte sant? Kan du föreställa dig smärtan när du känner den skära genom dig? Obeskrivlig smärta!

Därefter brukade Emwazi i detalj beskriva hur själva "halalslakten" av de västerländska fångarna brukade gå till när deras huvuden skars av på det sätt Koranen påbjuder.

Koranverserna som uppmanar muslimer att döda icke-muslimer

Espinosa skriver att de män som vaktade honom, och sammanlagt ett tjugotal kidnappade västerlänningar, var tre muslimska män från Storbritannien som fångarna brukade kalla "The Beatles" efter den brittiska 60-talsgruppen. Den kniv eller svärd Emwazi hade var ett av medeltida modell som skulle likna det som muslimerna använde sig av under sitt "heliga krig" mot de kristna européerna under medeltiden.

Espinosa släpptes på fri fot i mars förra året efter att ha varit kidnappad av den bestialiska terrorgruppen i 194 dagar. Frisläppandet ska ha kommit som ett resultat av förhandlingar mellan IS och den spanska regeringen.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0