Ahmed Mansour avgick som SSU Skånes ordförande 2018 men har fortsatta verka som kassör i SSU Helsingborg.

SSU-avdelning beskrivs som homofobisk klansekt där unga "manipuleras att konvertera till islam"

Publicerad 29 maj 2020 kl 10.01

Inrikes. Skandalerna i SSU i Skåne fortsätter, avslöjar Kvällsposten, som bland annat rapporterar att unga medlemmar manipuleras att konvertera till Islam. Kvällsposten hävdar att SSU Skånes tidigare ordförande Ahmed Mansour med hjälp av släktingar och syskons fruar kunnat fortsätta sin makt i SSU Helsingborg, som tidningen påpekar är en "rik" avdelning inom Socialdemokraternas ungdomsförbund.

Gilla artikeln på Facebook

I december 2018 kom beskedet att Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU inte får bidrag för sitt Skånedistrikt under 2019. Detta efter att det uppmärksammats i media att SSU Skåne tagits över av muslimer.

Beslutet fattades enligt bidragsmyndigheten MUCF "mot bakgrund av SSU Skånes upprepade brister att leva upp till demokratikriteriet, som är ett krav enligt förordningen som styr bidraget".

I samband med detta avgick även SSU Skånes ordförande Mansour Ahmed.

Men skandalerna i distriktet fortsätter, avslöjar nu Kvällsposten. Enligt tidningen kommer nya uppgifter om "homofobi och sektliknande styre".

Ahmed Mansour har fortsatt arbeta inom SSU Helsingborg som kassör och då har det, enligt Kvällsposten, spenderats 90.000 kronor på bensin, snabbmat, elektronikprylar och parkeringsböter.

När revisorer larmade om den ekonomiska berättelsen från Ahmed Mansour och förra ordföranden Amanda Svensson, som även är Mansours sambo, kallades det till ett extra årsmöte i april i år. Medlemmarna skulle rösta om ansvarsfrihet för styrelsen. Ahmed Mansour fanns på plats och det var inte förrän SSU-förbundet ringde honom som han gick därifrån. Men då hade han i stället skickat minst en av sina bröder, flera vänner samt två svägerskor till mötet.

– När jag kommer dit står vuxna män på plats på det här mötet för en ungdomsorganisation. Flera av dessa personer har jag inte sett någon gång tidigare, säger en SSU-medlem och styrelseledamot till Kvällsposten.

En kvinnlig släkting till Mansour ska tidigt på mötet och innan punkten ens kommit upp på dagordningen, ha höjt rösten och ropat "jag yrkar på ansvarsfrihet", enligt tidningen.

Ahmed Mansour tillbakavisar Kvällspostens artikel och påstår att han är helt klar med SSU och inte ens har kvar några politiska ambitioner.

Men enligt Kvällsposten har Mansour fortsatt kontroll över vem som får komma in i SSU:s lokaler. Han uppges vara systemägare över larmsystemet och dess övervakningskameror.

Den 20 maj skrev Kvällsposten i en annan artikel att minst fem unga personer som anslutit sig till SSU Helsingborg konverterade till islam och informerades om att "bögar är äckliga och strider mot religionen". I en annan formulering står det att de unga medlemmarna "manipulerats att konvertera till islam".


Video: Kommer "aldrig i livet" flytta tillbaka. "För mycket våldtäkter, mord, knivhuggningar, halshuggningar, skjutningar, sprängningar, rån, allt."0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.