SSU: "inte något vi försvarar"

Publicerad 27 november 2012 kl 18.43

Inrikes.- Om du inte håller käften kommer jag sparka in fittan så långt i dig så du får knulla med bakhuvudet, hotade en av SSU:s debattörer en meningsmotståndare under helgens "nätfight" som förbundet ordnade.

Gilla artikeln på Facebook

Den anonyme debattören fick inledningsvis stöd på ungdomsförbundets Twitterflöde, något som ganska snart drogs tillbaka när debatten spårade ur med sexistiska hot. SSU-debattören stängdes av från Flashback för hoten tillsammans med en annan SSU-medlem som gjort sig skyldig till ett annat regelbrott.

- Skulle någon SSU:are skriva så som det citerats så är det så klart inte något vi försvarar, och den personen har då brutit mot våra råd, säger SSU i en kommentar till Fria Tider.

- Vi uppmanar så klart våra medlemmar att hålla en god ton och konstruktiv ton, och det är tråkigt om det nu skulle vara så att någon brutit mot detta.

Under söndagen lät det dock annorlunda då en av SSU:s Internetdebattörer med signaturen SSULinda beklagade sig över Flashbacks agerande.

- Japp, helt sjukt av Flashback att låsa oss ut just detta datum. Säger ju allt om Flashback-folket, skrev SSULinda i en kommentar på den politiska bloggen Avpixlat. Hon lät dock bli att nämna de sexistiska hot och andra regelbrott som låg till grund för avstängningarna.

SSU genomförde under helgen en kampanj då de samlade ett antal debattörer i Socialdemokraternas partihögkvarter på Sveavägen 68 för att bemöta främlingsfientliga, rasistiska och fördomsfulla inlägg på Internet.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Så censurerar journalisterna om invandringen. "Studio Ett"-veteranen beskriver nu sina egna erfarenheter från Sveriges Radio.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Var tredje europeisk kvinna bär på supergen från neandertalare. De som bär på genen föder fler barn och får färre missfall.0 Plus

Forskare undersöker om snus skyddar mot corona. Fick förfrågan från franska kollegor.0 

Kultur

Bryan Adams pudlar efter anklagelser om rasism. Skyllde viruset på "förbannade fladdermusätande jävlar".0 

Är negerbollen dansk?. Populärt bakverk med kontroversiellt namn firas idag.0 Plus