Svart bilist körde ihjäl vit BLM-demonstrant

Publicerad 6 juli 2020 kl 17.52

Inrikes. 24-åriga Summer Taylor var en av dem som blev påkörda av en bilist vid en demonstrantion på en motorväg utanför Seattle. 27-årige bilisten Dawit Kelete har gripits för påkörningen.

Gilla artikeln på Facebook

Det var natten till lördagen som demonstranter ur "Black Femme"-rörelsen, en proteströrelse för svarta transsexuella, demonstrerade på motorvägen Interstate 5 utanför Seattle. Rörelsen kan ses som en del av den antivita rörelsen "Black lives matter".

Plötsligt dök en bil upp och körde i hög fart förbi de bilar som parkerats tvärs över vägen för att blockera trafiken. Bilen körde på två av demonstranterna, som fick mycket allvarliga skador.

Den ena av demonstranterna, 24-åriga Summer Taylor, avled av skadorna. Den andra, 32-åriga Diaz Love som vid tillfället direktsände demonstrationen via internet, vårdas fortsatt på sjukhus för svåra skador.

Seattle-demonstranter blockerar motorväg – blir påkörda av bil

Direkt efter händelsen dök spekulationer upp i media om att det handlade om en "riktad attack" mot demonstrationen. Medieintresset för den hypotesen ebbade emellertid snabbt ut när det stod klart att den gripne föraren var en svart man från Seattle.

Lokala ABC 6 skriver att 27-årige Dawit Kelete häktats misstänkt för misshandel med fordon som tillhygge. Domaren har nekat honom möjlighet att bli släppt mot borgen.

Dawit Kelete uppges inte ha varit onykter eller drogpåverkad när han greps. Enligt den ingripande polispatrullen var han kort och lite tvär mot poliserna som grep honom, men frågade om de påkörda personerna mådde bra.


Kriget mot veden

Löfven försökte förbjuda vedspisar 2017. Nu ska en ny avgift på "virkesupplag" vid vägar bli regeringens nya sätt att komma åt "gratisenergin" på landsbygden.0 Plus

Människans natur

Svenskar tål bara 4 procent invandrare, visar ny forskning. Sen flyttar de från bostadsområdet, enligt en avhandling från Linnéuniversitetet.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Vetenskap

Hormon styr om pappor bryr sig om sina barn. Svenska forskare fick råtthannar att börja ta hand om ungarna.0 

Kultur

"Mr Bean" i upprop mot hatbrottslag. Muslimsk minister i Skottland vill inskränka yttrandefriheten.0 

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0