Phillip Adams och hans offer.

Svart fotbollsspelares massmord på vita tystas ner

Publicerad 8 april 2021 kl 18.57

Inrikes. Ett vitt läkarpar och deras tre små barnbarn blev kallblodigt avrättade. Men händelsen tonades snabbt ner i media när det stod klart att mördaren var en svart tidigare professionell amerikansk fotbollsspelare.

Gilla artikeln på Facebook

Den före detta NFL-spelaren Phillip Adams begick massmordet på onsdagen i Rock Hill i delstaten South Carolina.

Dödsoffren var läkaren Robert Lesslie, 70, dennes fru Barbara Lesslie, 69, och två av deras barnbarn: 9-åriga Adah Lesslie och 5-årige Noah Lesslie.

En femte person, James Lewis, 38, hittades ihjälskjuten utanför läkarparets hem, där dådet begicks. En sjätte person vårdas med allvarliga skottskador, skriver San Francisco Chronicles.

Phillip Adams tog sitt eget liv efter dödsskjutningen. Han hade varit patient hos Lesslie och hans föräldrar uppges ha bott i närheten av läkarparet.

Många reagerar nu på att det brutala dådet får så snålt med uppmärksamhet i de stora amerikanska medierna med nationell täckning.

"Jag har inte sett denna masskjutning nämnas i etermedia eller mainstreammedia", konstaterar den populäre medborgarjournalisten Andy Ngo i ett inlägg som får mycket stor spridning.

Masskjutningar i USA får vanligtvis mycket stor uppmärksamhet i media – så länge gärningsmannen är vit. Detta har skapat den allmänt spridda bilden av att nästan alla masskjutningar begås av vita – trots att det i själva verket är svarta och andra ickevita som står för en mycket stor del av dåden.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Klarna värt 262 miljarder när svenskar lånar till flygtaxi och hemkörd mat

"Meet the jetsons".. Inkassojätten skär guld med pennkniv när Svensson lånar och glänser som aldrig förr.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.